Այսօր պատրաստենք Լավաշով ձուկ վառարանում:
Բժիշկների առաջարկությունների համաձայն, դուք պետք է առնվազն շաբաթը մեկ անգամ ձուկ ուտեք, և ցանկալի է՝ երկու: Եվ եթե ձեր սննդակարգը ծովամթերքի առումով աղքատիկ է, ապա այս բաղադրատոմսի համաձայն ջեռոցում եփված լավաշով ձուկը կօգնի այս հարցի արագ շտկմանը: Եվ սա միանգամից մի քանի բաղադրիչների հաջող համադրման շնորհիվ` քնքուշ ֆիլե, մարինադ, սոուս և լավաշ հաց:
Արդյունքում կստանաք ոսկե դարչնագույն և հյութալի պարունակությամբ համեղ ծրարներ: Նրանք հեշտությամբ տոնական սեղանին կփոխարինեն ֆրանսիական եղանակով պատրաստված մսին: Միևնույն ժամանակ, դրանք պատրաստվում են առավելագույնը մեկ ժամվա ընթացքում: Կարող եք ընտրել ցանկացած ձկնատեսակ, այս բաղադրատոմսը հարմար է ցանկացած ձկան պատրաստման համար:
Լավաշով ձուկ վառարանում. Բաղադրությունը
_Սպիտակ ձկան ֆիլե 600 գ
_Լավաշ 3 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Ձու 2 հատ
_Կոշտ պանիր 60 գր
_Մանանեխ 0.5 թեյի գդալ
_Մաղադանոս 15 գր
_Լոլիկ 2 հատ
_Թթվասեր 3 ճաշի գդալ
_Քացախ 2 ճաշի գդալ
_Աղ, սև պղպեղ ըստ համտեսի
_Արևածաղկի ձեթ
_Ջուր 100 մլ
Լավաշով ձուկ վառարանում. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել սոխը, կտրեք օղակներով և մարինացնել աղ և պղպեղ ավելացրած քացախի ու ջրի խառնուրդի մեջ 15 րոպե:
_Այնուհետև մանրացնել սոխի կեսը և կանաչին բլենդերի մեջ ձվի, մանանեխի և մի քանի ճաշի գդալ ձեթի հետ: Սոուսը պատրաստ է:
_Կտրեք լոլիկները, և ձկան ֆիլեն բաժանեք երկու կամ երեք մասի: Ձուկը սոուսի մեջ թաթախել, կտրել լավաշը շերտերով, յուրաքանչյուր թերթիկի վրա դնել լոլիկ, վրան ձուկ, մի քիչ սոուս ավելացնել նախապես մարինացված սոխ:
_Ձկները փաթեթավորել ծրարի տեսքով և շարել ջեռոցի տապակի վրա: Այնուհետև խառնել թթվասերը քերած պանիրով և մի պտղունց աղով, այդ զանգվածով ծածկել տապակի մեջ դրված ծրարները և 35 րոպե թխել 180 աստիճանի տակ:
Լավաշով ձուկը վառարանում պատրաստ է: Մնում է միայն պատրաստել թարմ բանջարեղենի աղցան և կարելի է մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Փորձեք նաև այս տարբերակը`