Կարտոֆիլով և սնկով լավաշով ռուլետներ պատրաստելու համար մեզ պետք կգան պարզագույն մթերքներ ու քիչ ժամանակ:
Այս հիանալի ռուլետները կբազմազանեցնեն ձեր ճաշացանկը։ Դուք կարող եք փոփոխել միջուկները, դրանք լցոնելով տարբեր համադրություններով: Պատրաստի ռուլետները տապակվում են ձեթի մեջ և դառնում էլ ավելի համեղ։
Լավաշով ռուլետներ. Բաղադրիչներ
_Լավաշ — 200 գ
_Կարտոֆիլ — 500 գ
_Շամպինիոններ — 300 գ
_Թուրմ (կարտոֆիլ) — 50 մլ
_Մաղադանոս — 1 փունջ
_Սոխ — 1 հատ.
_Սխտոր — 4 պճեղ
_Աղ, պղպեղ — ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ — տապակելու համար
Լավաշով ռուլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել, ծածկել ջրով և եփել աղ արած ջրի մեջ մինչև փափկի: Ջուրը քամել՝ խյուսի համար թողնելով 50 մլ արգանակ։
_Կարտոֆիլը տրորել, պյուրե անել՝ ավելացնելով արգանակ։
_Սոխն ու սունկը մանր կտրատել։ Տապակի մեջ տաքացնել ձեթը և տապակել սունկն ու սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Վերջում աղ ու պղպեղ անել։
_Կարտոֆիլի պյուրեին ավելացնել սունկը և լավ խառնել։
_Մաղադանոսն ու սխտորը մանր կտրատել և նույնպես ավելացնել կարտոֆիլի պյուրեին։
_Ամբողջ զանգվածը մանրակրկիտ խառնել և բաժանել 2 մասի։
_Սեղանի վրա փռել լավաշը և քսել խյուսի կեսը։
_Ծածկել լավաշի երկրորդ թերթիկով, քսել մնացած կարտոֆիլի պյուրեն և փաթաթել երկար կողմով:
_Ռուլետը կտրատել 1,5-2 սմ հաստությամբ կտորներով։
_Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, դնել ռուլետի կտորները և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը։
_Այնուհետև ռուլետները շրջել և տապակել մյուս կողմից։
Տապակած կարտոֆիլով և սնկով ռուլետներն անմիջապես մատուցեք սեղանին:
Շատ համեղ է ստացվում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լավաշով ռուլետներ