Այս համեղ լոբով աղցան ունենալիս դուք չեք մտահոգվի, որ առանց մսի ուտեստը հագեցնող չի լինի:
Սա հիանալի, ունիվերսալ պահածոյի տարբերակ է, որը կարող եք օգտագործել որպես տաք կամ սառը կողմնակի ճաշատեսակ, ինքնուրույն աղցան, ապուրների հավելում:
Սա շատ համեղ և հագեցնող լոբով պատրաստուկ է լոլիկի սոուսում՝ քաղցր պղպեղով։
Լոբով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ լոբի 500 գ
_ քաղցր պղպեղ 1 կգ
_ սոխ 1 կգ
_ գազար 1 կգ
_ լոլիկ 2 կգ
_ բուսական յուղ 250 մլ
_ քացախ 9% 70 մլ
_ տոմատի մածուկ 100 գ
_ աղ 2 ճաշի գդալ
Լոբով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Լոբին նախապես սառը ջրում 6-ից 8 ժամ թրջելուց հետո եփել, թրջելուց հետո ավելի արագ կեփվեն։
_Քերել գազարը խոշոր քերիչով, սոխ և քաղցր պղպեղը կտրատել խորանարդիկներով։
_Ցանկության դեպքում վերցրեք մի հատ կծու պղպեղ, մանր կտրատել։ Կարող եք նաև սխտոր ավելացնել։
_Լոլիկը բլենդերով մանրացնելով խյուս դարձնել:
_Սոխը կաթսայի մեջ տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև կիսով չափ եփվի, ավելացնել գազարն ու քաղցր պղպեղը, լցնել լոլիկի խյուսը և ավելացնել տոմատի մածուկը, աղը և լոբին, եփել 30 րոպե։
_Եթե սխտոր եք ավելացնելու, ապա այս փուլում ավելացրեք, նաև լցրեք քացախը, խառնեք և եփեք 3-ից 4 րոպե։
_Պատրաստի զանգվածը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով և թողնել սառչի:
Պահածոները շարել նկուղում կամ մառանում:
Սա պահածոյացված լոբու ամենահամեղ բաղադրատոմսերից մեկն է և ամենաարագ ճաշն ու ընթրիքն է, եթե ժամանակ չունեք տարբեր կերակուրներ պատրաստելու համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լոբով աղցան