Լոբու պահածո ձմռան համար. Շատ պարզ ու սննդարար ուտեստ

Լոբու պահածո Պահածոներ

Առաջարկում եմ պատրաստել լոբու պահածո, որը նույնիսկ մսակերներին կհագեցնի: Իմ ընկերուհին շատ է սիրում միս, նա պատրաստ է այն ​​ուտել անընդհատ և ցանկացած ձևով: Եվ երբ նա ասաց, որ գրեթե ամբողջ ձմեռ միսը փոխարինել էր լոբով, ես չէի հավատում ականջներիս: Երբ սկեսուրը հյուր էր եկել, իր հետ բերել էր պահածոյի մի բանկա: Ընկերուհուս այնքան դուր եկավ լոբու պահածոյի համաը, որ նա գրեց բաղադրատոմսը և պատրաստեց նախորդ սեզոնին:

Ինձ նույնպես շատ հետաքրքրեց այս ուտեստը: Եվ համտեսելուց հետո ես նույնպես հիացա: Մթերքները բոլորն էլ ծանոթ են և մատչելի: Պատրաստման գործընթացը հատուկ հմտություններ չի պահանջում, իսկ լոբու համը հիանալի է: Հիմա ուզում եմ կիսվել այս հրաշք բաղադատոմսով ձեզ հետ:

Լոբու պահածո

Լոբու պահածո ձմռան համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Լոբի 3 բաժակ

_Լոլիկ 1.5 կգ

_Գազար 300 գ

_Սոխ 0,5 կգ

_Բուլղարական պղպեղ 1 կգ

_Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_Շաքար 200 գ

_Աղ 2 ճաշի գդալ

_Քացախ 35 մլ

Լոբու պահածո

Լոբու պահածո ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը

_Թրջել լոբին մաքուր ջրի մեջ և թող գիշերը մնա: Առավոտյան ջուրը փոխել և լոբին եփել 40 րոպե: Քամել հեղուկը:

_Մաքրել գազարը, սոխը և պղպեղը: Կտրել բանջարեղենը ցանկացած ձևով և աղալ: Խյուսը լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և եփել 20 րոպե, երբեմն խառնելով:

_Ավելացնել աղ, շաքար, բուսական յուղը և լոբին: Խառնել և եփել ևս 40 րոպե:

_Այս ընթացքում բանկաները պետք է պատրաստել: Լվանալ դրանք սոդայով և մանրէազերծել: Կափարիչները եռացնել, եթե դրանք մետաղական են:

_Լցնել քացախը լոբու պահածոյի վրա և եփել 10 րոպե: Դրանից հետո լցնել բանկաների մեջ և փակել կափարիչներով: Փակել բանկաները, փաթաթել դրանք տաք կտորով և թողնել մեկ օր:

Լոբու պահածո

Երբ բանկաների մեջ լցված լոբին ամբողջովին սառչի, դրանք կարող են դրվել նկուղում կամ պահարանում:

Պահածոն կարող է օգտագործվել բորշչ, բանջարեղենային ուտեստներ և համեղ խավարտ պատրաստելու համար: Նույնիսկ հենց այսպես, սեփական սոուսով լոբին աներևակայելի համեղ և հագեցնող է: Արժե փորձել:

Լոբու պահածոն ձմռան համար պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Նոր Բաղադրիչով Յուրահատուկ Համեղ Վինեգրետ

Խնդրում ենք Գնահատեք