Լոլիկը սխտորով` սեփական հյութի մեջ. Սա հենց այն է, ինչ անպայման պետք է պատրաստել ձմեռվա համար: Ամեն տարի պատրաստում եմ այս պահածոն և ամեն անգամ շուտ է վերջանում, կարծում եմ, պետք է կրկնակի բաժին ունենալ:
Սեփական հյութի մեջ սխտորով լոլիկը հատկապես սիրված է մեր ընտանիքում: Այն թթու չէ, պարզապես բանջարեղենի հիմնական համը: Բանջարեղենը մարինացվում է միայն սեփական հյութի մեջ, ինչն այն դարձնում է աներևակայելի համեղ:
Նախապատրաստումը պահանջում է նվազագույն ժամանակ: Եթե որոշեք ավելացնել լոլիկի քանակը, ապա հետևեք մնացած մթերքների համամասնությանը: Բաղադրատոմսը նախատեսված է 3 լիտրանոց բանկաների համար: Ընտրեք խիտ ու մսոտ լոլիկներ, որ լավ տեսք ունենան:
Լոլիկը սխտորով` սեփական հյութի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Լոլիկ 2 կգ
_Աղ 3 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_Քացախ 3 ճաշի գդալ
_Սխտոր 6 պճեղ
Լոլիկը սխտորով` սեփական հյութի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել լոլիկը խորը ամանի մեջ, ծածկել եռացող ջրով և թողնել 4 րոպե:
_Կլպել լոլիկները, հեռացնել պոչերը և կտրել չորս մասին: Լցնել մաքուր 1 լիտրանոց բանկաների մեջ:
_Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ ավելացնել 2 պճեղ բարակ կտրատած սխտոր, 1 թեյի գդալ աղ, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և քացախ:
_Մեծ կաթսայի մեջ սրբիչ փռել, բանկաները շարել վրան, ավելացնել տաք ջուր մինչև բանկաների ուսերը: Մանրէազերծել բանկաները կաթսայում ջուրը եռալուց հետո 15 րոպե, այնուհետև փակել կափարիչները, շրջել և ծածկել տաք ծածկոցով, թողնել, մինչև սառչի:
Ավելի լավ է լոլիկի պահածոն պահել զով, մութ տեղում, բայց կարող եք թողնել նաև սենյակային ջերմաստիճանում:
Անուշաբույր լոլիկը հիանալի է աղցանների կամ խորտիկների համար: Անպայման շատ պատրաստեք, ձմռանն այս պահածոն փրկօղակ կլինի:
Լոլիկը սխտորով` սեփական հյութի մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: