Այս անգամ մենք առաջարկում ենք Լոլիկը տոմատի հյութում պահածոյացման մի անհավանական պարզ բաղադրատոմս: Ամեն անգամ այս սեզոնին մենք նոր ու հետաքրքիր բաղադրատոմս ենք փնտրում, որ ձմռան համար համեղ պահածոներ պատրաստենք: Եվ կարևոր է չկորցնել ժամանակը:
Այն շատ հետաքրքիր է, քանի որ վերջում դուք ունենում եք միանգամից երկու պահածո մեկի փոխարեն` կծու տոմատի հյութ և թթու լոլիկ:
Լոլիկը տոմատի հյութում. Բաղադրիչները
_Լոլիկի հյութ 1 լ
_Լոլիկ 2 կգ
_Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Բուրավետ պղպեղ 6 հատ
_Սև պղպեղ 10 հատ
_Դափնու տերև 3 հատ
_Քացախ 2 թեյի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
Լոլիկը տոմատի հյութում. Պատրաստման եղանակը
_Լոլիկները լվանալ հոսող ջրի տակ և ընտրել միայն ամուր և առողջ պտուղները:
_Ստերիլացնել բանկաները, և յուրաքանչյուրի ներքևի մասում լցնել 2 բուրավետ պղպեղի հատիկ, 3 սև պղպեղի հատիկ, սխտորի 1 պճեղ և 1 հատ դափնու տերև: Դրանից հետո բանկաները լցնել լոլիկով և 5-10 րոպե ավելացնել եռացրած ջուր:
_Այնուհետև ջուրը քամել: Լոլիկի հյութը լցնել կաթսայի մեջ և հասցնել եռման միջին ջերմության վրա:
_Ավելացնել աղ, շաքար և եփել մի քանի րոպե: Դրանից հետո լցնել քացախը և մանրակրկիտ խառնել:
_Տոմատի հյութը լցնել բանկաների մեջ շարված լոլիկների վրա, փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր և փաթաթել տաք ծածկոցով:
_Թող ամբողջովին սառչի:
_Պատրաստի լոլիկը տոմատի հյութում կարելի է պահել պահարանում կամ ցանկացած այլ զով մութ տեղում:
Լոլիկը տոմատի հյութում պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: