Լոլիկի մարինադ. Ձմռան համար թթու քաղցր լոլիկն այս բաղադրատոմսով ամենահամեղն է ստացվում:
Դուք չեք փոշմանի, եթե այս սեզոնին փակեք մի կամ նույնիսկ երկու բաժին:
Լոլիկի մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
3 լիտրանոց բանկայի կամ 1 լիտրանոց 3 բանկայի համար
_Լոլիկ 1,5-1,8 կգ
_Ջուր — 1,5 լ
_Դափնու տերև — 3 հատ
_Սև պղպեղ (ոլոռ) — 5-6 հատ
_Անուշահոտ պղպեղ — 5-6 հատ
_Մեխակ — 3 հատ
_Սամիթ հովանոցներ — 3-6 հատ
_Աղ — 1 ճաշի գդալ (լիքը)
_Շաքարավազ — 200 գ
_Քացախ 9% — 100 մլ
Լոլիկի մարինադ. Պատրաստման եղանակը
_Ստերիլացնել բանկաները և սամիթի հովանոց դնել բանկաների ներքևի մասում:
_Այնուհետև յուրաքանչյուր լոլիկ, բանկաների մեջ դնելուց առաջ, ատամի չոփով կամ պատառաքաղով ծակել հիմքի մոտ:
_Լոլիկի վրա լցնել եռացրած ջուր և թողնել մնա 10-15 րոպե:
_Բանկաների ջուրը կաթսայի մեջ դատարկել, դրանով պետք է պատրաստել մարինադը:
_Ջրի մեջ ավելացնել աղը, շաքարը, դափնու տերևը, 5-6 սև պղպեղի հատիկներ, 5-6 անուշահոտ պղպեղ և մեխակ:
_Մարինադը թողնել լավ եռա, անջատել գազը և ավելացնել քացախը:
_Բանկայի մեջ դասավորված լոլիկի վրա լցնել մարինադը և անմիջապես փակել կափարիչներով:
_Շրջել բանկաները, փաթաթել և թողնել մինչև սառչեն:
Լոլիկը ստացվում է պարզապես անհամեմատելի, համեղ և ախորժելի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլի ենք թթու դնում