Լոլիկի չիր. Ջեռոցում պատրաստվող յուրահատուկ նախուտեստ
Իդեալականն իհարկե արևով չորացրած լոլիկն է, այսինքն այն մի քանի օր պահել հարավային կիզիչ արևի տակ: Անկայուն եղանակի դեպքում և չորացնելու համար բավարար տարածության բացակայության պայմաններում իտալական այս նախուտեստի պատրաստելու գաղափարը պետք է հարմարեցվի խոհանոցի պայմաններին:
Մի քանի հնարքների և ձեր սիրած վառարանի շնորհիվ կարճ ժամանակում կկարողանաք վայելել այս նրբագեղության հիանալի համը:
Չորացումը արագացնելու համար լոլիկի ներսի մասը դատարկեք հյութից և սերմերից: Դրանցով կարելի է հետո լոլիկի սոուս պատրաստել: Կարևոր է նաև ճիշտ ընտրել լոլիկի տեսակը. Նախապատվությունը տվեք ցածր հյութեղությամբ լոլիկին:
Խորհուրդ Հիշեք, որ չորացնելիս բանջարեղենի քաշն ու ծավալը մի քանի անգամ նվազում է: Հետևաբար, 1 կգ թարմ լոլիկից կստացվի մոտ 200-250 գ բանկա:
Լոլիկի չիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Լոլիկ 1,5 կգ
- Իտալական համեմունքներ 3-4 ճաշի գդալ
- Սխտոր 10 պճեղ
- Ձիթապտղի յուղ 0,5 բաժակ
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Խնկունի՝ ըստ ճաշակի
Լոլիկի չիր. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ, չորացնել, լոլիկը կտրել մեջտեղից կամ չորս մասի բաժանելով: Օգտագործել թեյի գդալ հյութեղ միջուկը հեռացնելու համար:
- Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով, թեթևակի յուղել այն բուսական յուղով: Շարել լոլիկները վրան, աղ անել:
- Աղը նպաստում է խոնավության արագ գոլորշիացմանը: Լոլիկի վրա ցանել իտալական համեմունքներ:
- Դնել ջեռոցի տապակը 30 րոպեով, 200-220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Միացրեք կոնվեկցիան, եթե վառարանը նման հնարավորություն չունի, մի փոքր բացեք դուռը:
- Նվազեցնել վառարանի ջերմաստիճանը 140 աստիճանի և շարունակեք չորացնել ևս 1,5 ժամ` դուռը կիսաբաց թողած:
- Այդ ընթացքում սխտորը մանր կտրատել և շատ ուժեղ տաքացնել բուսական յուղը:
- Հասցնել եռման, բայց չեռացնել: Ստերիլացված չոր բանկայի մեջ սեղմելով շարել լոլիկը, սխտորը և խնկունի ճյուղերը:
- Լոլիկների վրա լցնել տաք յուղը, փակել կափարիչով, փաթաթել սրբիչով և թողնել, որ ամբողջովին սառչի: Պահել սառնարանում:
Եթե դուք չեք պատրաստվում երկար ժամանակ պահել չոր լոլիկը, ապա դրա բանկայում լցրեք մի բուռ խորանարդաձև կտրատված ֆետա պանիր: Պանիրը հագեցած կլինի սխտորի, լոլիկի և կանաչիների բույրերով և կվերածվի խենթ համով նրբության: Հաջորդ օրը խորտիկը կարելի է մատուցել:
Լոլիկի չիրը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլի ենք թթու դնում