Լոլիկի չիր. Ջեռոցում պատրաստվող յուրահատուկ նախուտեստ

լոլիկի չիր ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լոլիկի չիր. Ջեռոցում պատրաստվող յուրահատուկ նախուտեստ

Իդեալականն իհարկե արևով չորացրած լոլիկն է, այսինքն այն մի քանի օր պահել հարավային կիզիչ արևի տակ: Անկայուն եղանակի դեպքում և չորացնելու համար բավարար տարածության բացակայության պայմաններում իտալական այս նախուտեստի պատրաստելու գաղափարը պետք է հարմարեցվի խոհանոցի պայմաններին:

Մի քանի հնարքների և ձեր սիրած վառարանի շնորհիվ կարճ ժամանակում կկարողանաք վայելել այս նրբագեղության հիանալի համը:

Չորացումը արագացնելու համար լոլիկի ներսի մասը դատարկեք հյութից և սերմերից: Դրանցով կարելի է հետո լոլիկի սոուս պատրաստել: Կարևոր է նաև ճիշտ ընտրել լոլիկի տեսակը. Նախապատվությունը տվեք ցածր հյութեղությամբ լոլիկին:

Խորհուրդ Հիշեք, որ չորացնելիս բանջարեղենի քաշն ու ծավալը մի քանի անգամ նվազում է: Հետևաբար, 1 կգ թարմ լոլիկից կստացվի մոտ 200-250 գ բանկա:

Լոլիկի չիր

Լոլիկի չիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Լոլիկ 1,5 կգ
  • Իտալական համեմունքներ 3-4 ճաշի գդալ
  • Սխտոր 10 պճեղ
  • Ձիթապտղի յուղ 0,5 բաժակ
  • Աղ 1 ճաշի գդալ
  • Խնկունի՝ ըստ ճաշակի

Լոլիկի չիր

Լոլիկի չիր

Լոլիկի չիր. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ, չորացնել, լոլիկը կտրել մեջտեղից կամ չորս մասի բաժանելով: Օգտագործել թեյի գդալ հյութեղ միջուկը հեռացնելու համար:
  2. Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով, թեթևակի յուղել այն բուսական յուղով: Շարել լոլիկները վրան, աղ անել:
  3. Աղը նպաստում է խոնավության արագ գոլորշիացմանը: Լոլիկի վրա ցանել իտալական համեմունքներ:
  4. Դնել ջեռոցի տապակը 30 րոպեով, 200-220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  5. Միացրեք կոնվեկցիան, եթե վառարանը նման հնարավորություն չունի, մի փոքր բացեք դուռը:
  6. Նվազեցնել վառարանի ջերմաստիճանը 140 աստիճանի և շարունակեք չորացնել ևս 1,5 ժամ` դուռը կիսաբաց թողած:
  7. Այդ ընթացքում սխտորը մանր կտրատել և շատ ուժեղ տաքացնել բուսական յուղը:
  8. Հասցնել եռման, բայց չեռացնել: Ստերիլացված չոր բանկայի մեջ սեղմելով շարել լոլիկը, սխտորը և խնկունի ճյուղերը:
  9. Լոլիկների վրա լցնել տաք յուղը, փակել կափարիչով, փաթաթել սրբիչով և թողնել, որ ամբողջովին սառչի: Պահել սառնարանում:Լոլիկի չիր

Եթե ​​դուք չեք պատրաստվում երկար ժամանակ պահել չոր լոլիկը, ապա դրա բանկայում լցրեք մի բուռ խորանարդաձև կտրատված ֆետա պանիր: Պանիրը հագեցած կլինի սխտորի, լոլիկի և կանաչիների բույրերով և կվերածվի խենթ համով նրբության: Հաջորդ օրը խորտիկը կարելի է մատուցել:

Լոլիկի չիրը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Բրոկոլի ենք թթու դնում

Խնդրում ենք Գնահատեք