Ամռանը հանդիպում են երկու տեսակի տնային տնտեսուհիներ. Նրանք, ովքեր ամեն օր լոլիկով ուտեստներ են պատրաստում, և նրանք, ովքեր ակտիվորեն լոլիկի պահածո են պատրաստում ձմեռվա համար: Ավելին, վերջիններս առավել հաճախ նախընտրում են հին փորձված բաղադրատոմսերը: Հենց նրանց համար է այս բաղադրատոմսը:
Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ պահածոն ունի հարուստ, մի փոքր կծու համ և հարմար է բացարձակապես ցանկացած սեղանի համար: Այնպես որ, ոչ մի հյուր չի անտեսի այս տեսակ պատրաստված լոլիկը: Ի վերջո, մեր լոլիկները այնքան համեղ են, որ լոլիկով սոուսը հենց այդպես կարելի է ուտել:
Հատկապես կարևոր է, որ պատրաստման ընթացում քացախ չի օգտագործվում:
Լոլիկի պահածո. Բաղադրիչները
_Լոլիկ 3,5 կգ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Բուրավետ պղպեղ 9 հատ
_Սև պղպեղ հատիկով 12 հատ
_Դափնու տերև 3 հատ
_Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Չիլի պղպեղ` ըստ ճաշակի
_Շաքար 45 գ
_Աղ 30-35 գ
Լոլիկի պահածո. Պատրաստման եղանակը
_Բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստելու համար հարկավոր կլինի 2 տեսակի պտուղներ` երկարուկ և սովորական մեծ:
_Օգտագործել փոքրիկ երկարավունները ամբողջական վիճակում, իսկ մյուս լոլիկները պետք կլինեն հյութի համար:
_2 կգ երկարուկ լոլիկները բաժանել 1 լիտրանոց 3 մաքուր բանկաների մեջ: Նաև հավասարաչափ բաշխեք տարաների մեջ համապատասխան չափերով սխտոր, համեմունքներ և սամիթ:
_Անցկացնել մնացած 1,5 կգ հյութալի լոլիկը մսաղացով: Այս խառնուրդին ավելացնել աղ և շաքար, խառնել: Հասցնել եռման և եփել 5 րոպե:
_Այնուհետև հյութը լցնել լոլիկով բանկաների մեջ, պռունկից մեկ մատ ներքև: Կափարիչներով ծածկել բանկաները և տեղադրել ջրով կաթսայի մեջ: Ստերիլացնել պահածոն 15 րոպե:
_Այժմ լոլիկով պահածոն պետք է փակել կափարիչով և շրջել գլխիվայր: Ուշադիր ծածկել տաք շորով և թող լավ սառչի մեկ օրվա ընթացքում:
Լոլիկը սեղանին կարելի է մատուցել հենց հաջորդ օրը: Պարզապես համոզվեք, որ դրանք լավ սառն են:
Լոլիկի պահածոն տատիկիս բաղադրատոմսով` պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: