Եթե հյուրեր եք ունենալու կամ նոր համ եք ուզում փորձել, ուրեմն պատրաստեք Լոլիկով խորտիկ:
Մարինացված լոլիկը սոխով և սխտորով, ռեհանով և այլ խոտաբույսերով, ոչ միայն համեղ է, այլև շատ ախորժելի: Պատրաստվում է շատ պարզ և արագ:
Լոլիկով խորտիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ լոլիկ 5 հատ
_ սոխ 3 հատ
_ սխտոր 4 պճեղ
_ ռեհան, սամիթ և մաղադանոս ըստ ճաշակի
_ բուսական յուղ 4 ճաշի գդալ
_ կիտրոնի հյութ 2 ճաշի գդալ
_ կծու պղպեղ ըստ ճաշակի
_ մեղր 1,5 ճաշի գդալ
_ աղ, 0,5 թեյի գդալ
Լոլիկով խորտիկ. Պատրաստման եղանակը
_ Լոլիկը պետք է լինի պինդ, ոչ գերհասունացած, մսոտ: Դրանք պետք է կտրել մեծ շրջանակներով:
_ Սոխը նույնպես օղակներով կտրատել, սխտորը դանակով մանր կտրատում, կանաչին նույնպես մանր կտրատել։
_ Բանջարեղենը շերտերով դնել ապակե ամանի մեջ։
_ Լցոնման համար բուսական յուղը խառնել մեղրի, կիտրոնի հյութի, ռեհանի, կանաչիների, կծու պղպեղի, աղի հետ։
_ Ստացված սոուսը լցնել սոխով լոլիկի վրա, ծածկել և դնել սառնարանը։
_ 30 րոպե հետո կարող եք փորձել, բայց ավելի լավ կլինի, եթե նախուտեստը մի քանի ժամ մարինացվի։
Լոլիկն այնքան բուրավետ է, որ չես դիմադրի և անմիջապես կուզենաք ամբողջն ուտել։
Հետևաբար, մինչ լոլիկը մարինացվում է, ճաշի համար պատրաստեք կողմնակի ճաշատեսակ և միս:
Ի դեպ, կարող եք կիտրոնի հյութը փոխարինել խնձորի կամ գինու քացախով, մեղրը փոխարինել շաքարով, վերցնել կարմիր սոխ, որպեսզի նախուտեստի մեջ բնական քաղցրություն լինի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ամանորյա թեթև աղցան կանաչ լոլիկով