Առաջարկում ենք պատրաստել Լոլիկով խորտիկ, որը իր համով ու բույրով կհետաքրքրացնի ձեր սեղանը:
Շատերը լոլիկ են գնում ամբողջ տարին և հաճախ բախվում են այն փաստի հետ, որ լոլիկը պարզապես հոտ ու համ չունի, հատկապես ձմռանը և գարնան սկզբում։ Նման դեպքերի համար կարող եք վերցնել այս բաղադրատոմսը, որով կունենաք օրիգինալ խորտիկ։
Լոլիկով խորտիկ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_ լոլիկ 400 գ
_ սոխ 40 գ
_ քաղցր պղպեղ 100 գ
_ սխտոր 2 պճեղ
_ կանաչի, չոր համեմունքներ, աղ, պղպեղ
_ բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
Լոլիկով խորտիկ. Պատրաստման եղանակը
_ Ընտրեք մանր և ամուր լոլիկներ, կտրել դրանք մեծ կտորներով:
_ Կտրել սոխը բարակ կես օղակներով և խառնել լոլիկի հետ։
_ Քաղցր պղպեղը կտրատել և սխտորի հետ միասին բլենդերի ամանի մեջ մանրացնել։
_ Լցնել դրա վրա աղ և պղպեղ, կանաչիներ և համեմունքներ, բուսական յուղ, նորից հարել զանգվածը։
_ Լոլիկների և սոխի վրա լցնել սոուսը, խառնել, ծածկել և մի երկու ժամով դնել սառնարանում, որպեսզի լոլիկը և սոխը լավ մարինացվեն։
Կարող եք անմիջապես մատուցել, բայց ավելի լավ է թույլ տալ, որ նախուտեստը թրմվի, լոլիկը ներծծվի բոլոր համերով և բույրերով, որպեսզի դառնա օրիգինալ և կծու:
Եթե սիրում եք ավելի կծու տարբերակներ, կարող եք սոուսին ավելացնել թարմ կծու պղպեղ և ավելի շատ սխտոր: Այս նախուտեստը կատարյալ է խորովածի, ջեռոցում թխած մսի, կարտոֆիլի համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան Ֆաթուշ