Առաջարկում ենք պատրաստել համեղ ու հագեցնող Լոլիկով նախուտեստ: Անհնար է պատկերացնել բազում աղցաններ առանց լոլիկի։
Լոլիկը բավականին առողջ հատապտուղ է, որը շատերը սովոր են դիտարկել որպես բանջարեղեն։ Սա զարմանալի չէ, քանի որ լոլիկը համով մի փոքր տարբերվում է մարդկանց համար ծանոթ ցանկացած այլ հատապտուղներից:
Յուրաքանչյուր ոք պետք է իր սննդակարգ մտցնի լոլիկը, քանի որ այն վիտամինների և մանրաթելերի պահեստ է։ Կարելի է լոլիկը համադրել բանջարեղենի, պանիրների, սոուսների հետ։
Եկեք խոսենք շատ պարզ խորտիկի մասին, որը կարելի է պատրաստել լոլիկից։
Լոլիկով նախուտեստ. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 4 հատ
_ պարմեզան պանիր — 50 գ
_ լոլիկ — 3 հատ
_ մայոնեզ — 3 ճաշի գդալ
_ աղ — 1 պտղունց
_ սխտոր — 5 պճեղ
Լոլիկով նախուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերը պետք է պինդ եփել, դա տևում է մոտ 9 րոպե։
_ Լոլիկները կտրատել 1 սմ հաստությամբ շրջանագծերով, բոլոր շրջանակների մակերեսին աղ ցանել։
_ Մաքրել սխտորը, ապա հնարավորինս մանր կտրատել։ Յուրաքանչյուր լոլիկի շրջանակի վրա մի փոքր բուռ կտրատած սխտոր ենք տարածում՝ հավասարաչափ բաշխելով մակերեսին։
_ Եփած ձվերը սառելուց հետո մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդիկների։
_ Ձվերով ամանի մեջ լցնել մայոնեզը, խառնել բաղադրիչները։
_ Ստացված ձվի խառնուրդով յուրաքանչյուր լոլիկի շրջանակի վրա գլխարկներ պատրաստել։
_ Պանիրը քերել միջին քերիչով, ցանել ձվի-մայոնեզի գլխարկների վրա։
Արդյունքում մենք կարողացանք հիանալի նախուտեստ պատրաստել տոնական սեղանի համար։ Պանրով և ձվով լոլիկը լավ նախուտեստ կլինի հիմնական ճաշից առաջ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան Ֆաթուշ