Լոլիկով սոուս բոլորը հաճույքով են ուտում, նույնիսկ երբեմն ուղղակի գդալով՝ ափսեից:
Եթե արդեն շատ բաներ եք պատրաստել ձմռան համար և փնտրում եք նոր ու հետաքրքիր բաղադրատոմս, ուրեմն ճիշտ տեղում եք։
Ձմռանը լոլիկով այս թանձր սոուսը կարող է շատ հաճախ օգնել տարբեր իրավիճակներում: Այսպիսով, սկսենք և համոզվեք, թե որքան հեշտ է այն պատրաստել:
Լոլիկով սոուս. Բաղադրիչներ
_ Լոլիկ — 4 կգ
_ Շաքարավազ — 150 գր
_ Սխտոր — 1 գլուխ
_ Պղպեղ — 1 թեյի գդալ
_ Աղ — 30 գր (համտեսով)
_ Բուսական յուղ — 200 մլ
_ Ռեհան — 200 գր
_ Չիլի պղպեղ — ըստ ցանկության
Լոլիկով սոուս. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Լոլիկը կտրատել, ցողունը հանել ու մսաղացով անցկացնել։
-Ստացված մածուկը լցնել կաթսայի մեջ։
_Այժմ, որպեսզի խտացուցիչներ չավելացնենք և 3 ժամ չեփենք, վերցրեք մաղը (ինչպես լուսանկարում) և սեղմեք լոլիկի զանգվածը, որպեսզի հյութն առանձնանա, և շերեփի օգնությամբ հանեք այս հյութը։
_Երբ առանձնացնեք ավելորդ հեղուկը, թողեք սոուսը եփվի 15 րոպե։
_Այդ ընթացքում ռեհանի տերևներն առանձնացնել ցողունից և կտրատել միայն տերևները։
_Լոլիկին ավելացնել բուսական յուղը, մանրացրած ռեհանը, աղը, շաքարավազը, մանրացրած սխտորը և աղացած սև պղպեղը։
_Խառնել, թող եռա։ Սոուսն անպայման փորձեք, եթե քիչ է աղի կամ շաքարի համը, կարող եք ավելացնել ըստ ձեր ցանկության։
_Սոուսը եփել ևս 15 րոպե։
_Այժմ սոուսը լցնել մաքուր, ստերիլիզացված բանկաների մեջ և անմիջապես փակեք կափարիչներով:
Այս սոուսը լավագույնս պահվում է նկուղում, բայց կարելի է պահել նաև սենյակային ջերմաստիճանում, մառանում։
Անպայման փորձեք, չեմ կասկածում, որ ձեզ դուր կգա այս սոուսը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ սոուս մսային ուտեստների համար