Առաջարկում եմ պատրաստել Լոլիկ սխտորով:
Սխտորով մարինադի մեջ լոլիկը քաղցրահամ է մնում և շատ ախորժելի: Մենք ամեն տարի նման պահածո ենք պատրաստում, և մինչև գարուն ոչինչ չի մնում նկուղում։
Մարինադը պատրաստելիս հիշեք, որ բաղադրատոմսում բաղադրիչները տրվում են 2 լիտր ջրի համար, այդպես ճիշտ կհաշվեք ծավալը։
Լոլիկ սխտորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ լոլիկ
_ սխտոր 1-2 գլուխ
_ ջուր 2 լ
_ շաքարավազ 150 գ
_ աղ 1,5 ճաշի գդալ
_ քացախ 70%, 1,5 ճաշի գդալ
Լոլիկ սխտորով. Պատրաստման եղանակը
_ Լոլիկը պետք է լինի պինդ, անվնաս, որպեսզի եռացող ջրով մշակելիս չվերածվի խյուսի:
_ Պատրաստել բանկաները և կափարիչների հետ միասին մանրէազերծել։
_Քերեք սխտորը միջին քերիչով։ Յուրաքանչյուր 1 լիտր բանկայի համար պետք կլինի 1 լիքը ճաշի գդալ քերած սխտոր։
_ Ըստ ճաշակի կարելի է նաև կծու պղպեղի կտորներ դնել բանկաների մեջ։
_ Լոլիկը դնել բանկաների մեջ, լցնել եռման ջուր և ծածկել կափարիչներով։ Թողնել 20 րոպե։
_ Լոլիկները կարող եք ամբողջությամբ վերցնել՝ ատամի չոփիկով ծակելով ցողունի մասում կամ երկու մասի կտրել։
_ Տարաների ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, համենայն դեպս ավելացնել ևս 100 մլ ջուր, ավելացնել աղ և շաքարավազ, հասցնել եռման աստիճանի։
_ Վերջում լցնել քացախը, եռացնել մեկ րոպե և մարինադը լցնել բանկաների մեջ։
_Սխտորը լցնել լոլիկի վրա, լցնել մարինադը, փակել կափարիչներով:
Բանկաները շրջել, փաթաթել ու թողնել, որ սառչի։ Պահպանել ցանկացած զով և մութ տեղում։
Լոլիկը ստացվում է թթու բանջարեղենի վառ, սխտորային համով և բույրով։ Ցանկության դեպքում ավելացրեք ձեր սիրած համեմունքներն ու կանաչիները:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու