Թխած լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով՝ կարտոֆիլով ամենահամեղ ու գեղեցիկ ուտեստներից է: Այն կարող է պատրաստվել ինչպես առօրյա, այնպես էլ տոնական ընթրիքների, ինչպես նաև կիրակնօրյա ընդունելությունների համար: Լրացուցիչ բաղադրիչները `պանիրը,խոզապուխտը և կանաչիներն այս ուտեստին տալիս են ավելի շատ համ և բույր:
Լցոնած կարտոֆիլը կարող է լինել կամ առանձին ուտեստ, կամ խորտիկ ՝ ինչ-որ խոհարարական գլուխգործոցի ակնկալիքով:
Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ — 3-4 հատ
_Խոզապուխտ — 100 գր
_Կարագ — 80 գր
_Մոցարելլա պանիր — 150 գր
_Չոր սխտոր — 1 թեյի գդալ
_Կաթ — 2 ճաշի գդալ
_Սամիթ — 20 գր
_Աղ
_Պղպեղ
Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով. Պատրաստման եղանակը
Պատրաստել բաղադրիչները:
_Լվանալ կարտոֆիլը, չորացնել և առատորեն քսել բուսական յուղով:
_Դնել 220 աստիճան տաքացված ջեռոցում 60 րոպե, մինչև ամբողջովին եփվի:
_Կտրել մեջտեղից երկայնքով և սառեցնել:
_Գդալի օգնությամբ «նավակների» տեսքով զգուշորեն հանել միջուկը՝ կարմրավուն կեղևը թողնելով:
_Կարտոֆիլի միջուկը լցնել ամանի մեջ և տրորելով մանրացնել:
_Կարտոֆիլին ավելացնել աղ, սխտոր, կարագ, քերած պանրի կեսը, տաք կաթ և մանր կտրատած սամիթ, խառնել:
_Նավակները դրեք յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ:
_Լցոնը սերտորեն տեղավորեք նավակների մեջ:
_Անցկացնել խոզապուխտը շամփուրների վրա և դնել յուրաքանչյուր նավակի վրա:
_Վրան տալ քերած պանիր և 5 րոպեով դնել 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պանիրը հալվի:
Մատուցելուց առաջ կարտոֆիլի վրա շաղ տալ մանրացված սամիթ և այլ կանաչիներ:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով աղցան