Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով. Բուրավետ ու նուրբ համով նախուտեստ

Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Թխած լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով՝ կարտոֆիլով ամենահամեղ ու գեղեցիկ ուտեստներից է: Այն կարող է պատրաստվել ինչպես առօրյա, այնպես էլ տոնական ընթրիքների, ինչպես նաև կիրակնօրյա ընդունելությունների համար: Լրացուցիչ բաղադրիչները `պանիրը,խոզապուխտը և կանաչիներն այս ուտեստին տալիս են ավելի շատ համ և բույր:

Լցոնած կարտոֆիլը կարող է լինել կամ առանձին ուտեստ, կամ խորտիկ ՝ ինչ-որ խոհարարական գլուխգործոցի ակնկալիքով:

Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով
Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կարտոֆիլ — 3-4 հատ

_Խոզապուխտ — 100 գր

_Կարագ — 80 գր

_Մոցարելլա պանիր — 150 գր

_Չոր սխտոր — 1 թեյի գդալ

_Կաթ — 2 ճաշի գդալ

_Սամիթ — 20 գր

_Աղ

_Պղպեղ

Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով

Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով

Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով. Պատրաստման եղանակը

Պատրաստել բաղադրիչները:

_Լվանալ կարտոֆիլը, չորացնել և առատորեն քսել բուսական յուղով:

_Դնել 220 աստիճան տաքացված ջեռոցում 60 րոպե, մինչև ամբողջովին եփվի:

_Կտրել մեջտեղից երկայնքով և սառեցնել:

_Գդալի օգնությամբ «նավակների» տեսքով զգուշորեն հանել միջուկը՝ կարմրավուն կեղևը թողնելով:

_Կարտոֆիլի միջուկը լցնել ամանի մեջ և տրորելով մանրացնել:

_Կարտոֆիլին ավելացնել աղ, սխտոր, կարագ, քերած պանրի կեսը, տաք կաթ և մանր կտրատած սամիթ, խառնել:

_Նավակները դրեք յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ:

_Լցոնը սերտորեն տեղավորեք նավակների մեջ:

_Անցկացնել խոզապուխտը շամփուրների վրա և դնել յուրաքանչյուր նավակի վրա:

_Վրան տալ քերած պանիր ​​և 5 րոպեով դնել 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պանիրը հալվի:

Լցոնած կարտոֆիլ խոզապուխտով

Մատուցելուց առաջ կարտոֆիլի վրա շաղ տալ մանրացված սամիթ և այլ կանաչիներ:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Կարտոֆիլով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք