Լցոնված սմբուկ. Բանջարեղենով լցոնված սմբուկը, ստացվում է կծու, հագեցնող և շատ անուշաբույր:
Բաղադրատոմսը շատ պարզ և մատչելի է մթերքների և պատրաստման առումով:
Լցոնված սմբուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 2,5 կգ
_Գազար 1 կգ
_Սխտոր 240 գ
_Լոլիկ 350 գ
_Սոխ 500 գ
_Բուսական յուղ 100 մլ
_Ջուր 2 լ
_Քացախ 1 թեյի գդալ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքար 2 ճաշի գդալ
Լցոնված սմբուկ. Պատրաստման եղանակը
_Լավ լվանալ սմբուկները, կտրել պոչը և կտրվածք անել բանջարեղենի մեջտեղում:
_Լցնել սմբուկները եռացող ջրի մեջ և եփել մոտ 5 — 10 րոպե՝ կախված բանջարեղենի չափից:
_Սմբուկները դնել սառը ջրի մեջ, սառելուց հետո ջրից հանել և շարքերով դասավորել տարայի մեջ, ծածկել խոհանոցային տախտակով և ծանրոց դնել, այնպես, որ բանջարեղենից ավելորդ հեղուկը դուրս գա:
_Քերել գազարը խոշոր քերիչով, կտրել սոխը փոքր խորանարդներով:
_Նախ, գազարը բուսական յուղով եփել մինչև կիսաեփ լինի,ապա ավելացնել սոխը, խառնել և տապակել 5 րոպե:
_Կտրել լոլիկը շերտերով, լցնել զանգվածի վրա, եփել 5 րոպե:
_Կտրատել կանաչիները, մանրացնել սխտորը հարմար եղանակով և ավելացնել բանջարեղենին, խառնել և եփել մի քանի րոպե:
_Սմբուկները լցոնել բանջարեղենով և միմյանց շատ կիպ կպած դնել տարայի մեջ:
_Մարինադի համար ջրին խառնել աղ, շաքար և քացախ, եռացնել մի քանի րոպե:
_Մարինացված ջուրը լցնել տարայի մեջ, այնպես որ սմբուկները դուրս մնան:
_Վրան դնել հարթ ափսե, ապա ծանրոց և թողնել սմբուկները մարինացվեն 3 — 7 օր:
Հուշում. Պետք է փորձել սմբուկները, և եթե 3 օր հետո համը ձեզ հարմար է, ապա տեղափոխել բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով:
Լցոնված սմբուկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած սմբուկ