Խառը թթու ձմռան համար. Բանջարեղենի բերքահավաքը ինքնին ենթադրում է, որ պետք է պահպանել դրանք ձմռան համար, բոլոր հնարավոր տարբերակներով: Մեր օրերում թարմ բանջարեղեն և մրգեր կարելի է ձեռք բերել նույնիսկ ձմռանը՝ ուղղակի սուպերմարկետ գնալիս: Այնուամենայնիվ, ջերմոցային մթերքները չունեն այն հոտը կամ համը, որի համար մենք գնահատում ենք դրանք:
Թթու դրած բանջարեղենը միանգամից երկու խնդիր կլուծի: Նախ, սա պատրաստի ուտեստ է, որը կարող է ոչ միայն մատուցվել որպես կողմնակի ուտեստ և որպես խորտիկ, այլև օգտագործվել աղցանների մեջ: Բացի այդ, այս կերպ դուք կհավաքեք ամառային բերքի գրեթե բոլոր համերը մեկ բանկայի մեջ:
Խառը թթու ձմռան համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 1 կգ
_Լոլիկ 1 կգ
_Ծաղկակաղամբ 450 գ
_Չիլի պղպեղ 4 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 6 հատ
_Ծովաբողկի տերևներ` ըստ ցանկության
_Սամիթ` ըստ համտեսել
_Սխտոր 5 պճեղ
_Ջուր 1,5 լ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 4 ճաշի գդալ
_Քացախ 5 ճաշի գդալ
_Բուրավետ պղպեղ 6 հատ
_Սև պղպեղ 7-8 հատ
_Դափնու տերև 2 հատ
Խառը թթու ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը
_Բոլոր մթերքները պետք է մանրակրկիտ մշակել. Լվանալ բանջարեղենը, վարունգը երկու ժամ թրջել սառը ջրում, մանրացնել ծաղկակաղամբը բույլերով, կտրատել դդմիկը օղակներով, մաքրել բուլղարական պղպեղը և կծու պղպեղը կտրատել սերմերի հետ միասին 4 մասի:
_Կաղամբը կտրատել, լցնել եռացրած ջրի մեջ 2 րոպե: Կտրել պղպեղը 6 մասի և սկսեք բանջարեղենը շարել:
_Յուրաքանչյուր բանկայի ներքևում դնել սամիթ, սխտոր և ծովաբողկի հովանոց: Դրանից հետո դնել վարունգ, լոլիկ և այլ բանջարեղեն՝ ըստ կարգի: Կենտրոնում պետք է դնել կծու պղպեղ (1 հատ` 1 լիտր բանկայի համար):
_Լցնել եռացրած ջուրը բանջարեղենի վրա, ծածկել և պահել 10 րոպե: Դրանից հետո ջուրը կաթսայի մեջ քամել և ավելացնել աղ, շաքար, դափնու տերևներ և պղպեղի հատիկներ, եռացնել:
_Հեռացնել մարինադը կրակից, քացախ ավելացնել վրան և լցնել բուրավետ խառնուրդը բանկաների մեջ: Մնում է միայն փակել կափարիչներով:
Բանջարեղենի համադրությունն ուղղակի հրաշալի է. Յուրաքանչյուրը լրացնում է մյուսին: Դուք կարող եք փոփոխություններ անել քանակի և այլ բաղադրիչների առումով:
Օրինակ, բրոկկոլին և գազարը նույնպես տեղին են այստեղ, իսկ ծովաբողկի տերևների փոխարեն, կարելի է օգտագործել դրա արմատը: Բայց այն, ինչից հաստատ չպետք է հրաժարվել` սխտորն ու կծուն են:
Խառը թթուն ձմռան համար պատրաստ է
Բարի ախորժակ:
Խառը ԹԹՈՒ ենք Դնում, Կարտոֆիլ ենք Խաշելու
Բրոկոլի Ենք Թթու Դնում — Անհավանական Համեղ Թթու