Խնձորով աղցան. Համեղ նախուտեստ 3 բաղադրիչով հաճախ կպատրաստեք վիտամինային լիցքավորում ստանալու համար

Խնձորով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Մենք խնձորով աղցան կպատրաստենք՝ ապացուցելու համար, թե ինչպես կարելի է դրանք օգտագործել այսպիսի ուտեստների մեջ։

Խնձորը մեզ համար այնքան սովորական միրգ է, որ մենք այլևս դրան մեծ նշանակություն չենք տալիս։ Բայց, հավանաբար, մենք իզուր ենք թերագնահատում խնձորի «ուժը», քանի որ այս միրգը կարող է լավ լրացնել մեծ քանակությամբ ուտեստներ: Օրինակ՝ աղցանների մեջ թթու քաղցր սոխի փոխարեն կարելի է օգտագործել խնձոր։

Խնձորով աղցան

Խնձորով աղցան. Բաղադրիչները

_ չինական կաղամբ — 400 գ

_ աղ — 2/3 թեյի գդալ

_ խնձոր — 2 հատ

_ կիտրոն — կես հատ

_ ապխտած հավի կրծքամիս — 250 գ

_ յոգուրտ — 250 մլ

_ կտավատի սերմեր — 2 ճաշի գդալ

Խնձորով աղցան

Խնձորով աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Չինական կաղամբի ցողունը հանել, տերևները հնարավորինս մանր կտրատել։

_ Խնձորները մաքրել, կտրատել բարակ շերտերով։

_ Խնձորի ձողիկները տեղափոխել առանձին ամանի մեջ, մի թեյի գդալ կիտրոնի հյութ քամում մրգի շերտերի վրա։

_ Հյութի մեջ ներծծված ձողիկները լցնել չինական կաղամբի վրա։

_ Հավի կրծքամիսը կտրատել փոքր կտորներով, լցնել խնձորի և կաղամբի վրա։ Ստացված զանգվածի վրա ցանել կտավատի սերմեր և խառնել բաղադրիչները։

_ Կիտրոնը քերել քերիչի մանր ատամների վրա՝ պետք է ստանալ կես թեյի գդալ կեղև։

_ Կեղևը միացնում ենք մածունի և աղի հետ, խառնել։

_ Այս զանգվածը լցնել աղցանի վրա, բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։

Խնձորով աղցան
Այս աղցանը կարելի է համարել վիտամինային ռումբ։ Անսովոր բաղադրիչները նախւոտեստն անչափ համեղ են դարձնում։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Նոր աղցան բրոկոլիով

Խնդրում ենք Գնահատեք