Այսպիսի Խնձորով խավիար կարելի է մատուցել մսի, ձկան և տարբեր կողմնակի ուտեստների հետ՝ որպես սոուս կամ խորտիկ: Կարելի է ուղղակի հացի կամ տոստերի վրա քսել ու հաճույքով ուտել։ Բոլոր բաղադրիչները հաջողությամբ միաձուլվում են հաճելի քաղցր և թթու խորտիկի մեջ, որը հալչում է ձեր բերանում:
Ինչպես տեսնում եք, այս խավիարը պատրաստելու համար անհրաժեշտ են ամենապարզ և ամենաէժան բաղադրիչները։ Եթե ցանկանում եք ավելի քիչ կամ շատ պատրաստել, ապա համամասնորեն ավելացրեք կամ նվազեցրեք մթերքի քանակը։ Լոլիկի 1 մասի համար անհրաժեշտ է 0,5 մաս սոխ, գազար, պղպեղ և խնձոր։
Խնձորով խավիար. Բաղադրիչներ
_ Լոլիկ 1 կգ
_ Բուլղարական պղպեղ 0,5 կգ
_ Գազար 0,5 կգ
_ Սոխ 0,5 կգ
_ Խնձոր 0,5 կգ
_ Աղ 1 ճաշի գդալ
_ Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_ Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
_ Քացախ 50 մլ
_ Սխտոր 4 պճեղ
Խնձորով խավիար. Պատրաստման եղանակը
_ Լվացված և մաքրված բանջարեղենն ու խնձորն անցկացնել մսաղացով կամ մանրացնել բլենդերով։
_ Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, բերել եռման աստիճանի և միջին կրակի վրա եփել ևս 1 ժամ։ Ժամանակ առ ժամանակ խառնել։
_ Ավելացնել աղ, շաքարավազ, արևածաղկի ձեթ և 9% քացախ, խառնել և եփել ևս 10 րոպե։
_ Սխտորն անցկացնել մամլիչով և ավելացնել բանջարեղենի զանգվածին։ Եռացնել ևս 10 րոպե։
_ Պատրաստի խավիարը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և ամուր փակել կափարիչներով։
Բանկաները ստերիլիզացնել ձեզ հարմար եղանակով և սկսեք:
Բարի ախորժակ: