Խնձորով խավիար. Ձմռան համար պատրաստեք բանջարեղենով ու մրգով համեղ նախուտեստ

Խնձորով խավիար Պահածոներ

Այսպիսի Խնձորով խավիար կարելի է մատուցել մսի, ձկան և տարբեր կողմնակի ուտեստների հետ՝ որպես սոուս կամ խորտիկ: Կարելի է ուղղակի հացի կամ տոստերի վրա քսել ու հաճույքով ուտել։ Բոլոր բաղադրիչները հաջողությամբ միաձուլվում են հաճելի քաղցր և թթու խորտիկի մեջ, որը հալչում է ձեր բերանում:

Ինչպես տեսնում եք, այս խավիարը պատրաստելու համար անհրաժեշտ են ամենապարզ և ամենաէժան բաղադրիչները։ Եթե ​​ցանկանում եք ավելի քիչ կամ շատ պատրաստել, ապա համամասնորեն ավելացրեք կամ նվազեցրեք մթերքի քանակը։ Լոլիկի 1 մասի համար անհրաժեշտ է 0,5 մաս սոխ, գազար, պղպեղ և խնձոր։

Խնձորով խավիար
Խնձորով խավիար. Բաղադրիչներ

_ Լոլիկ 1 կգ

_ Բուլղարական պղպեղ 0,5 կգ

_ Գազար 0,5 կգ

_ Սոխ 0,5 կգ

_ Խնձոր 0,5 կգ

_ Աղ 1 ճաշի գդալ

_ Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

_ Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_ Քացախ 50 մլ

_ Սխտոր 4 պճեղ

Խնձորով խավիար
Խնձորով խավիար. Պատրաստման եղանակը

_ Լվացված և մաքրված բանջարեղենն ու խնձորն անցկացնել մսաղացով կամ մանրացնել բլենդերով։

_ Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, բերել եռման աստիճանի և միջին կրակի վրա եփել ևս 1 ժամ։ Ժամանակ առ ժամանակ խառնել։

_ Ավելացնել աղ, շաքարավազ, արևածաղկի ձեթ և 9% քացախ, խառնել և եփել ևս 10 րոպե։

_ Սխտորն անցկացնել մամլիչով և ավելացնել բանջարեղենի զանգվածին։ Եռացնել ևս 10 րոպե։

_ Պատրաստի խավիարը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և ամուր փակել կափարիչներով։

Խնձորով խավիար

Բանկաները ստերիլիզացնել ձեզ հարմար եղանակով և սկսեք:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք