Ներկայացնում եմ ամուսնուս սիրելի եղանակով տապակած Խոզի կողիկների բաղադրատոմսը:
Շատ պարզ և աներևակայելի համեղ ուտեստը հաճույք կպատճառի բոլոր համտեսողներին, որոնց պատրաստվող մսի բույրը կկանչի խոհանոց:
Խոզի կողիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— 500 գր կողիկներ
— աղ
— աղացած չիլի
— աղացած սխտոր (փոշի)
— թարխուն
— ռեհան
— աղացած ապխտած պապրիկա (կարելի է փոխարինել չապխտած պղպեղով)
Սոուսի համար
— կես բաժակ կետչուպ (118 մլ)
— մի ճաշի գդալ կարմիր գինու քացախ
— 1 լիքը ճաշի գդալ շագանակագույն շաքար
Խոզի կողիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստեք կողիկները, ողողեք, չորացրեք, հեռացրեք թաղանթները և ավելորդ ճարպը մսից:
_Խառնել բոլոր համեմունքները մեկ տարայի մեջ և մանրակրկիտ շփել կողերը, որպեսզի բոլոր կողմերից համեմունքների մեջ լինեն:
_Փաթաթեք փայլաթիթեղի կրկնակի շերտով և շատ ամուր փակեք կարերը, որպեսզի հյութը դուրս չգա:
_Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թողնել մոտավորապես երկու ժամ (ժամանակաչափ միացրեք):
_Երբ երկու ժամվան մնա 15 րոպե, պատրաստեք սոուսը: Մենք պատրաստելու ենք արագ սոուս, այսինքն պետք է միայն խառնել սոուսի բոլոր բաղադրիչները
_Երբ անցել է երկու ժամ, կողիկները հանել ջեռոցից և առատորեն քսել սոուսը մի կողմից: Այժմ պետք է միացնել ջեռոցը գրիլի ռեժիմը (թույլ կրակ) և ուտեստը պահել հինգ րոպե:
_Հանել տապակը և նույնն անել մյուս կողմից:
Ուտեստը շատ համեղ և շատ բարձր կալորիականությամբ է ստացվում վառարանում թխած կարտոֆիլով:
Խոզի կողիկները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ