Խոզի կրծքամիս սոխի կեղևով. Զարմանալի սառը նախուտեստ
Այս ուտեստը պատրաստվում է տարբեր ձևերով, բայց այս բաղադրատոմսը լավագույնն է: Դա կլինի շատ քնքուշ, համեղ, անուշաբույր ուտեստ: Փորձեք, այն դուր կգա բացարձակապես բոլորին:
Содержание
Խոզի կրծքամիս սոխի կեղևով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Խոզի կրծքամիս 1 կգ
- Սոխի կեղև
1 լիտր աղաջրի համար
- Դափնու տերև 2-3 հատ
- Աղ 80 գ
- Սև պղպեղի հատիկներ 1 թեյի գդալ
- Համեմի սերմեր 1 թեյի գդալ
- Մեխակ 3 հատ
- Բուրավետ պղպեղ 12-15 հատ
Խոզի կրծքամիս սոխի կեղևով. Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել սոխի կեղևները, դնել կրակին, հասցնել եռման և եռացնել կես ժամ: Դրանից հետո անջատել կրակը և թող հեղուկը մի քանի ժամ թրմվի:
- Հաջորդը, արգանակը պետք է զտել, կտրել կրծքամիսը բավականին մեծ կտորներով: Մսի կտորները լցնել կաթսայի մեջ:
- Սոխի կեղևի թուրմի կաթսայի մեջ դափնու տերև դնել, ավելացնել աղ, սև պղպեղի հատիկներ, համեմի սերմեր, մեխակ և անուշաբույր պղպեղ: Լցնել սոխի արգանակը տապակի մեջ, պետք է, որ այն ամբողջովին ծածկի միսը:
- Փակել կափարիչով, եռացնել, ապա կրակն իջեցնել միջինի և եփել 20 րոպե: Դրանից հետո անջատել կրակը և առանց կաթսայի կափարիչը բացելու, թողնել այն ամբողջովին սառչի:
- Կաթսայի մեջ թողնել միսը զով տեղում՝ 10-15 ժամ: Հետո հանել աղաջրից և չորացնել թղթե սրբիչով:
- Կրծքամիսը կարելի է պատել տրորած սխտորով, չոր աջիկայով, պղպեղի խառնուրդով: Փաթաթել յուղաթղթով և դնել սառնարան: Սառնարանում նման կրծքամիսը պահվում է մինչև 3 ամիս, ավելի լավ է այն փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ:
Խոզի կրծքամիսը սոխի կեղևով պատրաստ է: Կարող եք մատուցել բարակ շերտերով կտրատած, շատ համեղ նախուտեստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում