Խոզի միսը բանկայի մեջ. Ունիվերսալ հաճույք բոլոր առիթների համար, պատրաստեք, չեք փոշմանի
Բանկաներում խոզի մսի պատրաստման բաղադրատոմսը եկել է գերմանական գյուղերից: Այնտեղ սա ընդունված էր, քանի որ դրա օգնությամբ կարելի էր միսը հնարավորինս երկար պահել: Ի վերջո, սառնարանում նման փակ բանկան կարող է մնալ մի ամբողջ ամիս:
Մասամբ բաղադրատոմսը նման է շոգեխաշածի, միայն թե այստեղ միսը չի կտրվում կտորներով, այլ դրվում է բանկայի մեջ: Ավելի քիչ գործողություն՝ նշանակում է ավելի քիչ քաշքշուկ: Ստացված խոզի միսը կարող եք մատուցել կողմնակի ուտեստով՝ կարտոֆիլ, մակարոնեղեն կամ հնդկաձավար: Այն կարող է նաև դառնալ համեղ սառը խորտիկ: Հարմար է նաև օգտագործել մի շարք ուտեստներ պատրաստելու համար: Օրինակ՝ դրանով կարող եք կարկանդակներ լցոնել կամ բանջարեղենի հետ մատուցել:
Խոզի միսը բանկայի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրությունը
- Խոզի միս 1,4 կգ
- Աղ 3 թեյի գդալ
- Չորացած ռեհան 2 թեյի գդալ
- Կանաչ ռեհան 2 թեյի գդալ
- Մշկընկույզ 0,5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Դափնու տերև 3 հատ
- Սև պղպեղ 12 հատ
- Բուրավետ պղպեղ 3 հատ
Խոզի միսը բանկայի մեջ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրեք խոզի միսը երեք մասի՝ բանկաների մեջ տեղավորելու հարմար չափերով:
- Խորը ամանի մեջ խառնել աղը, ռեհանը, կանաչ ռեհանը, մշկընկույզը, աղացած սև պղպեղը և աղացած սխտորը:
- Միսը մանրակրկիտ թաթախել խառնուրդի մեջ և կտորները դնել ամանի մեջ:
- Ծածկեք խոզի միսը սննդային թաղանթով և դնել սառնարանն ամբողջ գիշեր: Դրանից հետո յուրաքանչյուր մսի կտոր դնել առանձին կես լիտրանոց բանկայի մեջ:
- Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ ավելացնել դափնու տերև և 1 անուշաբույր պղպեղ և 4 հատ սև պղպեղ: Ամուր փակեք բանկաները:
- Կաթսայի ներքևի մասում դնել թեյի փոքր սրբիչ: Վրան շարել խոզի մսով բանկաները, կաթսան լցնել ջրով և կրակի վրա դնել:
- Եռալուց հետո կրակը թուլացնել և պահեք կափարիչով ծածկված 3 ժամ: Դրանից հետո բանկաները սառեցնել սառնարանում, և ձեր խորտիկը պատրաստ է:
Խոզի միսը բանկայի մեջ պատրաստ է: Այնքան նուրբ է, որ բառացիորեն հալվում է բերանում: Մատուցեք այն տարբեր կողմնակի ուտեստներով կամ թեթև խորտիկով: Եթե դեռ չեք փորձել այս ուտեստը, պահեք բաղադրատոմսը, որ անպայման պատրաստեք:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Օջախուրի խոզի մսով