Խոզի միսը գլազուրով. Հյութեղ և անուշաբույր, հիանալի ուտեստ

Խոզի միսը գլազուրով ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խոզի միսը գլազուրով. Հյութեղ և անուշաբույր, հիանալի ուտեստ

Այսօր ճաշացանկում նորություն ունենք` գլազուրով տապակած խոզի միս: Խոզի կողերը նույնպես կարելի է եփել ըստ այս բաղադրատոմսի, ստացվում է անչափ համեղ: Միսը շատ նուրբ է ստացվում:

Պահպանեք այս բաղադրատոմսը ձեր նոթատետրում, այն օգտակար կլինի և տարբեր առիթներով կպատրաստեք ու հաճույք կպատճառեք ձեր հյուրերին և հարազատներին:

Խոզի միսը գլազուրով

Խոզի միսը գլազուրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խոզի կողիկներ կամ խոզի փափուկ միս — 1,7 կգ
  • Աղ — 1 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ — 0,5-1 թեյի գդալ
  • Սխտոր — 6-8 պճեղ
  • Բուսական յուղ — 1 թեյի գդալ

Գլազուր

  • Կանաչ թթու խնձոր — 1 հատ
  • Կետչուպ — 6 ճաշի գդալ
  • Սոյայի սոուս — 6 ճաշի գդալ
  • Կիտրոնի հյութ — 3 ճաշի գդալ
  • Շաքար — 1-2 ճաշի գդալ
  • Չորացրած սխտոր — 1 թեյի գդալ
  • Դարչին — 0,5 թեյի գդալ
  • Կարմիր կծու պղպեղ — 1/3 թեյի գդալ
  • Աղ — ըստ ճաշակի (եթե սոյայի սոուսը շատ աղի չէ, կամ ավելացնել ավելի շատ սոյայի սոուս)

 

Խոզի միսը գլազուրով

Խոզի միսը գլազուրով. Պատրաստման եղանակը

  1. Հեռացնել մսի թաղանթներն ու ավելորդ ճարպը: Խառնել աղը և սև պղպեղը: Կտրել սխտորի պճեղները մեջտեղից:
  2. Միսը համեմել աղով և պղպեղով, սխտորը թաթախել աղի և պղպեղի խառնուրդի մեջ և մսի մեջ դնել դրանով:
  3. Միսը յուղել մի փոքր բուսական յուղով, այնպես որ համեմունքներն ավելի լավ ներթափանցեն: Հնարավորության դեպքում միսը 2-3 ժամ թող մարինացվի: Եթե ժամանակ չկա, ապա անմիջապես սկսեք պատրաստել:
  4. Խոզի միսը լավ փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ:
  5. Թխել 1 ժամ 45 րոպե 150 աստիճան ջերմաստիճանում` 500 գրամ մսի համար 30 րոպե տևողությամբ:
  6. Այդ ընթացքում ժամանակն է պատրաստել համեղ և անուշաբույր գլազուրը, որը խոզի միսը համեղ կդարձնի: Խնձորը մաքրեք և հեռացնել սերմեր: Մանրացնել բլենդերով կամ քերեք մանր քերիչով:
  7. Խյուսը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել գլազուրի մնացած բոլոր բաղադրիչները:
  8. Եփել գլազուրը ցածր կրակի վրա 20-25 րոպե, մինչև որ այն թանձրանա: Պետք չէ անընդհատ կանգնել կրակի մոտ, պարզապես երբեմն խառնեք այն:
  9. Միսը լավ պատրաստված է, հիմա պետք է այն դնել մետաղալարով ցանցի վրա: Ցաանցը դնել փայլաթիթեղով ծածկված տապակի վրա, որպեսզի հետագայում ավելի հեշտ լինի լվանալ այն:
  10. Տաքացնել վառարանը 250 աստիճան: Մսին քսել գլազուրը, թխել 6-8 րոպե:
  11. Միսը շրջել, մնացած գլազուրը քսել և կրկին թխել 6-8 րոպե:

Խոզի միսը գլազուրով

Խոզի միսը գլազուրով

Խոզի միսը գլազուրով պատրաստ է: Թող միսը մի փոքր հանգստանա և կտրել մասերի: Այն անչափ համեղ է ստացվում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք