Խոզի միսը գլազուրով. Հյութեղ և անուշաբույր, հիանալի ուտեստ
Այսօր ճաշացանկում նորություն ունենք` գլազուրով տապակած խոզի միս: Խոզի կողերը նույնպես կարելի է եփել ըստ այս բաղադրատոմսի, ստացվում է անչափ համեղ: Միսը շատ նուրբ է ստացվում:
Պահպանեք այս բաղադրատոմսը ձեր նոթատետրում, այն օգտակար կլինի և տարբեր առիթներով կպատրաստեք ու հաճույք կպատճառեք ձեր հյուրերին և հարազատներին:
Содержание
Խոզի միսը գլազուրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի կողիկներ կամ խոզի փափուկ միս — 1,7 կգ
- Աղ — 1 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ — 0,5-1 թեյի գդալ
- Սխտոր — 6-8 պճեղ
- Բուսական յուղ — 1 թեյի գդալ
Գլազուր
- Կանաչ թթու խնձոր — 1 հատ
- Կետչուպ — 6 ճաշի գդալ
- Սոյայի սոուս — 6 ճաշի գդալ
- Կիտրոնի հյութ — 3 ճաշի գդալ
- Շաքար — 1-2 ճաշի գդալ
- Չորացրած սխտոր — 1 թեյի գդալ
- Դարչին — 0,5 թեյի գդալ
- Կարմիր կծու պղպեղ — 1/3 թեյի գդալ
- Աղ — ըստ ճաշակի (եթե սոյայի սոուսը շատ աղի չէ, կամ ավելացնել ավելի շատ սոյայի սոուս)
Խոզի միսը գլազուրով. Պատրաստման եղանակը
- Հեռացնել մսի թաղանթներն ու ավելորդ ճարպը: Խառնել աղը և սև պղպեղը: Կտրել սխտորի պճեղները մեջտեղից:
- Միսը համեմել աղով և պղպեղով, սխտորը թաթախել աղի և պղպեղի խառնուրդի մեջ և մսի մեջ դնել դրանով:
- Միսը յուղել մի փոքր բուսական յուղով, այնպես որ համեմունքներն ավելի լավ ներթափանցեն: Հնարավորության դեպքում միսը 2-3 ժամ թող մարինացվի: Եթե ժամանակ չկա, ապա անմիջապես սկսեք պատրաստել:
- Խոզի միսը լավ փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ:
- Թխել 1 ժամ 45 րոպե 150 աստիճան ջերմաստիճանում` 500 գրամ մսի համար 30 րոպե տևողությամբ:
- Այդ ընթացքում ժամանակն է պատրաստել համեղ և անուշաբույր գլազուրը, որը խոզի միսը համեղ կդարձնի: Խնձորը մաքրեք և հեռացնել սերմեր: Մանրացնել բլենդերով կամ քերեք մանր քերիչով:
- Խյուսը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել գլազուրի մնացած բոլոր բաղադրիչները:
- Եփել գլազուրը ցածր կրակի վրա 20-25 րոպե, մինչև որ այն թանձրանա: Պետք չէ անընդհատ կանգնել կրակի մոտ, պարզապես երբեմն խառնեք այն:
- Միսը լավ պատրաստված է, հիմա պետք է այն դնել մետաղալարով ցանցի վրա: Ցաանցը դնել փայլաթիթեղով ծածկված տապակի վրա, որպեսզի հետագայում ավելի հեշտ լինի լվանալ այն:
- Տաքացնել վառարանը 250 աստիճան: Մսին քսել գլազուրը, թխել 6-8 րոպե:
- Միսը շրջել, մնացած գլազուրը քսել և կրկին թխել 6-8 րոպե:
Խոզի միսը գլազուրով պատրաստ է: Թող միսը մի փոքր հանգստանա և կտրել մասերի: Այն անչափ համեղ է ստացվում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում