Առաջին անգամ եմ պատրաստել Խոզի միս նարինջով: Ափսոսում եմ, որ նախկինում մսամթերք պատրաստելիս ցիտրուսային մրգեր չեմ օգտագործել: Այս եղանակով խոզի միսը ստացվում է աներևակայելի հյութեղ և անուշաբույր, հաճոյախոսություններին վերջ չի լինի:
Բոլորին խորհուրդ եմ տալիս փորձել այս անուշահոտ միսը նարինջով: Չնայած գերազանց համին, ուտեստի համար միայն անհրաժեշտ բաղադրիչներն են պետք, իսկ բաղադրատոմսը ինքնին շատ պարզ է պատրաստվում:
Խոզի միս նարինջով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի 1 կգ
_Նարինջ 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Շամպինիոններ 4 հատ
_Չերի լոլիկ 200 գ
_Մանանեխ 1 թեյի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 40 մլ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Կարմիր աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Խոզի միս նարինջով. Պատրաստման եղանակը
_Մսի ամբողջ երկարությամբ խորը կտրվածքներ անել:
_Նարինջը բարակ օղակներով կտրել, ապա շերտերը մեջտեղից կտրել:
_Խոզի կտորը դնել ջեռոցի ամանի մեջ և արանքներում դնել նարնջի շերտերը:
_Առանձին ամանի մեջ խառնել համեմունքները, յուղն ու մանանեխը: Միսը մանրակրկիտ _քսել ստացված մարինադով:
_Լոլիկները լավ լվանալ և դնել խոզի մսի կողքերին՝ ամանի մեջ:
_Կտրել սոխը և սունկը բարակ շերտերով և ծածկել միսը դրանցով:
_Ջեռոցի ամանը փաթաթել փայլաթիթեղով և թխել խոզի միսը մոտ 50 րոպե 180 աստիճանի տակ:
Նվազագույն ջանքերով անուշահոտ միսը պատրաստ է: Այս կերպ համեմված ճաշատեսակի համար որպես կողմնակի ուտեստ նուրբ պյուրե կարտոֆիլը կատարյալ է:
Խոզի միսը նարինջով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում