Խոզի միս նարինջով. Էկզոտիկ համով հյութեղ ջեռեփուկ

Խոզի միս նարինջով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջին անգամ եմ պատրաստել Խոզի միս նարինջով: Ափսոսում եմ, որ նախկինում մսամթերք պատրաստելիս ցիտրուսային մրգեր չեմ օգտագործել: Այս եղանակով խոզի միսը ստացվում է աներևակայելի հյութեղ և անուշաբույր, հաճոյախոսություններին վերջ չի լինի:

Բոլորին խորհուրդ եմ տալիս փորձել այս անուշահոտ միսը նարինջով: Չնայած գերազանց համին, ուտեստի համար միայն անհրաժեշտ բաղադրիչներն են պետք, իսկ բաղադրատոմսը ինքնին շատ պարզ է պատրաստվում:

Խոզի միս նարինջով

Խոզի միս նարինջով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խոզի 1 կգ

_Նարինջ 1 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Շամպինիոններ 4 հատ

_Չերի լոլիկ 200 գ

_Մանանեխ 1 թեյի գդալ

_Ձիթապտղի յուղ 40 մլ

_Աղ` ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

_Կարմիր աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Խոզի միս նարինջով

Խոզի միս նարինջով

Խոզի միս նարինջով. Պատրաստման եղանակը

_Մսի ամբողջ երկարությամբ խորը կտրվածքներ անել:

_Նարինջը բարակ օղակներով կտրել, ապա շերտերը մեջտեղից կտրել:

_Խոզի կտորը դնել ջեռոցի ամանի մեջ և արանքներում դնել նարնջի շերտերը:

_Առանձին ամանի մեջ խառնել համեմունքները, յուղն ու մանանեխը: Միսը մանրակրկիտ _քսել ստացված մարինադով:

_Լոլիկները լավ լվանալ և դնել խոզի մսի կողքերին՝ ամանի մեջ:

_Կտրել սոխը և սունկը բարակ շերտերով և ծածկել միսը դրանցով:

_Ջեռոցի ամանը փաթաթել փայլաթիթեղով և թխել խոզի միսը մոտ 50 րոպե 180 աստիճանի տակ:

Խոզի միս նարինջով

Նվազագույն ջանքերով անուշահոտ միսը պատրաստ է: Այս կերպ համեմված ճաշատեսակի համար որպես կողմնակի ուտեստ նուրբ պյուրե կարտոֆիլը կատարյալ է:

Խոզի միսը նարինջով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք