Մածունով Կարկանդակներ. Հին ու փորձված բաղադրատոմսով շատ հեշտությամբ կտապակեք սիրելի ուտեստը

Մածունով Կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Եկեք մի փոքր ժամանակ հատկացնենք և պատրաստենք տնական մածունով կարկանդակներ։

Կարկանդակներ պատրաստել են դեռ հին ժամանակներում: Միևնույն ժամանակ, այս խոհարարական ավանդույթը չի կորցրել իր արդիականությունը մարդկության պատմության ընթացքում։

Սկզբում մարդիկ մսով կարկանդակներ էին պատրաստում։ Նրանք հիմնականում ուտում էին միջուկը, իսկ խմորն օգտագործում էին որպես սնունդը տեղափոխելու միջոց։

Պարզ չէ, թե կոնկրետ երբ են մարդիկ սկսել թխած խմորի հետ մեկտեղ միսն ուտել։ Հավանաբար, նման սովորությունը պատահաբար է ստացվել։

Այժմ մենք կարկանդակներ ենք պատրաստում բազմաթիվ այլ լցոններով և ավելի ունիվերսալ խմորներով:

Մածունով Կարկանդակներ

Մածունով Կարկանդակներ. Բաղադրությունը

_կեֆիր — 200 գ

_ալյուր — 800 գ

_ձու — 1 հատ

_բուսական յուղ — 70 մլ

_շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ

_սոդա — 1 թեյի գդալ

_աղ — 1 թեյի գդալ

Լցոնի համար

_սառեցված հատապտուղներ, օսլա

_կարտոֆիլի պյուրե

_տապակած աղացած միս և այլն

Կարտոֆիլով պյուրե

Մածունով Կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Մածունով ամանի մեջ լցնել շաքարավազն ու աղը, ավելացնել ձուն և լցնել բուսական յուղ։

_Բաղադրիչները խառնելուց հետո լցնել սոդան մածունի մեջ։

_Սոդան մարելուց հետո ալյուրը աստիճանաբար մաղել այդ զանգվածի մեջ։

_Խմորը գդալով խառնել, իսկ հետո ձեռքերով մի փոքր կպչուն և փափուկ բուլկի ձևավորել։

_Խմորը կես ժամ թաղանթի կամ կափարիչի տակ թողնել տաք տեղում։

_Այնուհետև խմորի գնդիկը դնել ալյուրով պատված սեղանի վրա, թեթևակի հունցել և բաժանել 15 մասի։

_Գնդիկներից մի քանիսը ձեռքերով բացել հաստ բլիթների նման, դնել յուղաթղթով ծածկած ջեռոցի տապակի վրա։

_Բլիթների վրա դնել օսլայով թաթախված սառեցված հատապտուղները, փակել դրանք խմորով:

_6-7 հատ հատապտուղներով կարկանդակ թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։

_Պետք չէ ջեռոցը նախապես տաքացնել, որպեսզի խմորը բարձրանա։

_Կարկանդակների երկրորդ մասը նույնպես բացել բլիթներով։

_Խմորի վրա դնել տապակած աղացած միս կամ կարտոֆիլի պյուրե, եփած ու կտրատած ձվեր։

_Ձևավորել կարկանդակները, թեթև սեղմելով։

_Տապակի մեջ տաքացնել 100 մլ բուսայուղ, մեջը դնել կարկանդակները։

_Տապակել կարկանդակները երկու կողմից, մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Մածունով Կարկանդակներ

Մածունով այս խմորը հարմար է թե ջեռոցում թխելու, թե բուսայուղով տապակելու համար։ Ստացվում են փարթամ ու բուրավետ տնական կարկանդակներ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ընտիր պեռաշկի

Խնդրում ենք Գնահատեք