Մենք ուզում ենք ցույց տալ, թե ինչպես կարող եք պատրաստել տաք սենդվիչներ, որոնք կդառնան լիարժեք նախաճաշ կամ ընթրիք։
Մեր գաստրոնոմիական մշակույթում սենդվիչների տարբեր տեսակներ սովորաբար կոչվում են բուտերբրոդներ: Դժվար է ասել, թե որքանով է ճիշտ այս անվանումը նրբերշիկով մի կտոր հացի համար։ Ի սկզբանե բուտերբրոդը հացի կտոր էր, որի վրա քսում էին կարագ՝ առանց հավելյալ բաղադրիչների։
Ի դեպ, դասական սենդվիչներ պատրաստում էին արիստոկրատների ընտանիքներում, որպեսզի նախաճաշը ավելի հագեցած լինի։ Միայն 20-րդ դարում կարագով սենդվիչները դարձան սովորական նախուտեստ:
Տաք սենդվիչներ. Բաղադրիչները
_հաց — 12 շերտ
_կոշտ պանիր —
_հալած պանիր — 12 շերտ
_աղ — մի պտղունց
_խոզապուխտ — 6 շերտ
_կաթ — 100 մլ
_ձու — 2 հատ
Տաք սենդվիչներ. Պատրաստման եղանակը
_Յուղաթուղթը փռել ջեռոցի տապակի վրա, վրան դնել 6 կտոր հաց։
_Հացի վրա դնել 6 շերտ պանիրը, իսկ հետո՝ խոզապուխտ։ Խոզապուխտը ծածկել հալած պանրի և հացի մնացած շերտերով։
_Առանձին ամանի մեջ միացնել ձվերը կաթի հետ, մանրակրկիտ խառնել և աղ անել:
_Կոշտ պանիրը մանրացնել քերիչի խոշոր ատամների վրա։
_Սենդվիչները թաթախել ձվի-կաթի խառնուրդի մեջ, շարել տապակի վրա։
_Մնացած զանգվածը լցնել սենդվիչների մակերեսին։
_Սենդվիչների վրա դնել մի կտոր կարագ, ինչպես նաև կոշտ պանրից «գլխարկներ» ստեղծել:
_Սենդվիչները թխել 190-200 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 15-20 րոպե։
Բացի պանրից և խոզապուխտից, որպես միջուկ կարող եք օգտագործել նաև հազար, լոլիկ և վարունգ։
25 րոպեում ստացվում է համեղ և հագեցած նախաճաշ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ նախաճաշ