Այս բաղադրատոմսով դուք կարող եք շատ համեղ Խոզի մսով պահածո պատրաստել, որոնք կարելի է երկար պահել նկուղում։
Պատրաստելու համար ոչ շատ ժամանակ է պահանջվում, բայց արդյունքը պարզապես կատարյալ է՝ միսը նուրբ է, շատ փափուկ, թեթև, կծու նոտայով։
Խոզի մսով պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի թիակ 1 կգ
_Խոզի փափուկ միս 1 կգ
_Աղ 500 գր
_Պապրիկա 2 ճաշի գդալ
_Կծու պղպեղ 1 թեյի գդալ
Խոզի մսով պահածո. Պատրաստման եղանակը
_Միսը կտրատել բավական հաստ շերտերով:
_Խառնել աղը, պապրիկան, կծու պղպեղը և յուրաքանչյուր կտոր միսը թաթախել բոլոր կողմերից։
_Վերցնել մաքուր լիտրանոց տարաներ և յուրաքանչյուրի մեջ լցնել պղպեղի մի քանի հատիկներ։
_Մսի կտորները դասավորել բանկաների մեջ, ավելացնել մի երկու դափնու տերև, մի երկու պճեղ կտրատած սխտոր:
_Բանկաները ծածկել կափարիչներով և դնել կաթսայի մեջ՝ սրբիչի վրա։
_Լցնել տաք ջուր՝ մինչև տարաների ուսերը։
_Կաթսայի մեջ ջուրը եռալուց բանկաները 3 ժամ մանրէազերծել։
_Փակել բանկաները կափարիչներով, թողնել սառչի և պահպանման համար դնել բանկաները նկուղում կամ պահարանում:
Այսպիսի մսային նախուտեստը նույնիսկ հարմար է տոնական սեղանի համար, պարզապես կտրատել գեղեցիկ կտորներով և դնել ափսեի վրա, մատուցել տարբեր սենդվիչների հետ և ավելացնել աղցաններին։
Կարելի է նման միսը ավելացնել կարտոֆիլին, շոգեխաշած բանջարեղենին, ապուրներին և մսով այլ ուտեստներին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում