Խոլոդեց խոզի տոտիկներով և հավի մսով. Խորհրդային տարիներից սիրված նախուտեստ
Հանեք ամենամեծ կաթսան՝ մենք փոքր ծավալներով չենք պատրաստում: Այսօր մենք խոզի տոտերից կպատրաստենք համեղ Խոլոդեց:
Այն կարող է շատ ախորժելի չթվալ, բայց գաղտնիքն այն է, որ մեկ անգամ փորձելուց հետո երբեք չեք մոռանա դրա համն ու զգացողությունը:
Դոնդողային արգանակը ստացվում է խոզի տոտիկների շնորհիվ, իսկ ավելի շատ «մսեղեն» ստանալու համար, ձեր ճաշակով ավելացրեք հավի միս: Այս համադրության շնորհիվ արգանակը կստացվի հարուստ, բայց ոչ շատ յուղոտ:
Արգանակի հաջողության բանալին բանջարեղենի և համեմունքների մեջ է: Գազարն ու չմաքրած սոխը կապահովեն գեղեցիկ ոսկե գույն: Վերցնում ենք նաև մաղադանոսի արմատ, դափնու տերև և բուրավետ պղպեղ: Վերջում սխտոր ավելացրեք. այն խոլոդեցի համն ամբողջությամբ կբացահայտի:
Կարևոր է. Խոզի տոտերը մանրացնել պատրաստելուց առաջ և մի քանի ժամ թողնել սառը ջրում: Կարելի է մեկ գիշեր թողնել: Այդպես, շարակցական հյուսվածքի մեջ պարունակվող դոնդողացնող նյութերն ավելի լավ են ուռչում: Յուրահատուկ հոտը հեռացնելու համար ավելացրեք 1-2 ճաշի գդալ քացախ: Դրանից հետո քամել ջուրը և դանակով քերել ոտքերը:
Խոլոդեց խոզի տոտիկներով և հավի ազդրերով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի տոտեր 2 հատ
- Հավ 1 կգ
- Սոխ 2 հատ
- Գազար 1 հատ
- Մաղադանոսի արմատ 1 հատ
- Դափնու տերև 2 հատ
- Սև պղպեղ 5 հատ
- Սխտոր 4-5 պճեղ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Խոլոդեց խոզի տոտիկներով և հավի ազդրերով. Պատրաստման եղանակը
- Նախապես թրջած ու քերված խոզի տոտերը դնել մեծ կաթսայի մեջ, սառը ջուր լցնել այնքան, որ մի փոքր ծածկի դրանք: Եռացնել, եփել 10-15 րոպե: Քամել առաջին արգանակը, լվանալ կաթսան: Անհրաժեշտության դեպքում կրկին մաքրել տոտերը:
- Ջուրը կրկին լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել միսը, արգանակը կափարիչի տակ եփել ամենացածր կրակի վրա՝ 3 ժամ: Պարբերաբար հեռացնել քափը:
- Այդ ընթացքում հավի մսի կտորները լցնել թասի մեջ և ծածկել սառը ջրով: Մաքրել գազարն ու մաղադանոսի արմատը, թողնել սոխը կեղևով:
- Տոտերը երեք ժամ եփելուց հետո մնացած մթերքները լցնել կաթսայի մեջ: Եռացնելուց հետո հանել փրփուրը, եփել մոտ 1.5 ժամ ցածր ջերմության վրա՝ կափարիչը փակ:
- Պատրաստ լինելուց 20 րոպե առաջ ավելացնել աղ և համեմունքներ:
- Խոլոդեցը պատրաստ է, եթե ձեռքով տրորելիս՝ կաթիլը սոսնձվում է մատներին:
- Հանել բանջարեղենը կաթսայից: Միսը սառեցնել, բաժանել ոսկորներից և մանր կտրատել, արգանակը քամել մառլյայով:
- Միսը շարել հարմար ամանների մեջ, ցանել ճզմած սխտոր, վրան լցնել հովացած արգանակը: Ցանկության դեպքում ժելեացված միսը զարդարեք գազարի կտորներով և կանաչիներով:
Խոլոդեցը խոզի տոտիկներով և հավի ազդրերով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի ապուխտ