Խոլոդեց խոզի տոտիկներով և հավի մսով. Խորհրդային տարիներից սիրված նախուտեստ

Խոլոդեց ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խոլոդեց խոզի տոտիկներով և հավի մսով. Խորհրդային տարիներից սիրված նախուտեստ

Հանեք ամենամեծ կաթսան՝ մենք փոքր ծավալներով չենք պատրաստում: Այսօր մենք խոզի տոտերից կպատրաստենք համեղ Խոլոդեց:

Այն կարող է շատ ախորժելի չթվալ, բայց գաղտնիքն այն է, որ մեկ անգամ փորձելուց հետո երբեք չեք մոռանա դրա համն ու զգացողությունը:

Խոլոդեց

Դոնդողային արգանակը ստացվում է խոզի տոտիկների շնորհիվ, իսկ ավելի շատ «մսեղեն» ստանալու համար, ձեր ճաշակով ավելացրեք հավի միս: Այս համադրության շնորհիվ արգանակը կստացվի հարուստ, բայց ոչ շատ յուղոտ:

Արգանակի հաջողության բանալին բանջարեղենի և համեմունքների մեջ է: Գազարն ու չմաքրած սոխը կապահովեն գեղեցիկ ոսկե գույն: Վերցնում ենք նաև մաղադանոսի արմատ, դափնու տերև և բուրավետ պղպեղ: Վերջում սխտոր ավելացրեք. այն խոլոդեցի համն ամբողջությամբ կբացահայտի:

Խոլոդեց

Կարևոր է. Խոզի տոտերը մանրացնել պատրաստելուց առաջ և մի քանի ժամ թողնել սառը ջրում: Կարելի է մեկ գիշեր թողնել: Այդպես, շարակցական հյուսվածքի մեջ պարունակվող դոնդողացնող նյութերն ավելի լավ են ուռչում: Յուրահատուկ հոտը հեռացնելու համար ավելացրեք 1-2 ճաշի գդալ քացախ: Դրանից հետո քամել ջուրը և դանակով քերել ոտքերը:

Խոլոդեց

Խոլոդեց խոզի տոտիկներով և հավի ազդրերով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խոզի տոտեր 2 հատ
  • Հավ 1 կգ
  • Սոխ 2 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Մաղադանոսի արմատ 1 հատ
  • Դափնու տերև 2 հատ
  • Սև պղպեղ  5 հատ
  • Սխտոր 4-5 պճեղ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Խոլոդեց

Խոլոդեց խոզի տոտիկներով և հավի ազդրերով. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախապես թրջած ու քերված խոզի տոտերը դնել մեծ կաթսայի մեջ, սառը ջուր լցնել այնքան, որ մի փոքր ծածկի դրանք: Եռացնել, եփել 10-15 րոպե: Քամել առաջին արգանակը, լվանալ կաթսան: Անհրաժեշտության դեպքում կրկին մաքրել տոտերը:
  2. Ջուրը կրկին լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել միսը, արգանակը կափարիչի տակ եփել ամենացածր կրակի վրա՝ 3 ժամ: Պարբերաբար հեռացնել քափը:
  3. Այդ ընթացքում հավի մսի կտորները լցնել թասի մեջ և ծածկել սառը ջրով: Մաքրել գազարն ու մաղադանոսի արմատը, թողնել սոխը կեղևով:
  4. Տոտերը երեք ժամ եփելուց հետո մնացած մթերքները լցնել կաթսայի մեջ: Եռացնելուց հետո հանել փրփուրը, եփել մոտ 1.5 ժամ ցածր ջերմության վրա՝ կափարիչը փակ:
  5. Պատրաստ լինելուց 20 րոպե առաջ ավելացնել աղ և համեմունքներ:
  6. Խոլոդեցը պատրաստ է, եթե ձեռքով տրորելիս՝ կաթիլը սոսնձվում է մատներին:
  7. Հանել բանջարեղենը կաթսայից: Միսը սառեցնել, բաժանել ոսկորներից և մանր կտրատել, արգանակը քամել մառլյայով:
  8. Միսը շարել հարմար ամանների մեջ, ցանել ճզմած սխտոր, վրան լցնել հովացած արգանակը: Ցանկության դեպքում ժելեացված միսը զարդարեք գազարի կտորներով և կանաչիներով:

Խոլոդեց

Խոլոդեցը խոզի տոտիկներով և հավի ազդրերով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի ապուխտ

Խնդրում ենք Գնահատեք