Խորամանկ կարտոֆիլ ուտեստը խաբուսիկ համ ունի: Բոլորը կարծում են, որ կարտոֆիլը սնկով է եփված, բայց իրականում, այս ուտեստի մեջ սունկ չկա։ Այս ճաշատեսակի համար մեզ պետք են սմբուկներ, որոնք շատ լավ քողարկված են։
Կարտոֆիլը ամենահայտնի կողմնակի ճաշատեսակներից է, քանի որ այս արմատային բանջարեղենից կարելի է պատրաստել հարյուրավոր ուտեստներ տարբեր ձևերով: Այսօր առաջարկում ենք կարտոֆիլ եփելու շատ պարզ, բայց միևնույն ժամանակ օրիգինալ միջոց։
Խորամանկ կարտոֆիլ. Բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 700 գ
_Սմբուկ 3 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Խորամանկ կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
_Կլպել սմբուկները և կտրատել խորանարդիկներով։ Աղ անել և թողնել, որ հյութը քամվի։
_Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել ավելի մեծ չափերով, քան սմբուկը։
_Սոխը մանր կտրատել։
_Կարտոֆիլը դնել ջեռոցի տապակի վրա, աղ ավելացնել, բուսայուղ ցանել, խառնել և դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, թխել մինչև կիսաեփը։
_Այս պահին սմբուկները սոխի հետ տապակել բուսայուղի մեջ։
_Երբ կարտոֆիլը գրեթե պատրաստ է, խառնել դրանք սմբուկի հետ և դնել ջեռոցում ևս 5-7 րոպե։
_Սամիթը մանր կտրատել և սխտորը ճզմել։
_Հանել կարտոֆիլը ջեռոցից և վրան ավելացնում սամիթն ու սխտորը, ապա խառնել և մատուցել։
Այս ուտեստն ամենևին էլ դժվար չէ պատրաստման առումով, և այն շատ արագ է եփվում, ուստի պահպանեք այն ընտանիքի համար համեղ ընթրիքի բաղադրատոմսերի ցանկում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլ ջեռոցում