Խորոված. Հայկական ամենաանուշ բանջարեղենային աղցանը

Խորոված. ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Խորոված. Հայկական ամենաանուշ բանջարեղենային աղցանը

Բոլորիս կողմից սիրելի այս ուտեստն անփոխարինելի է ամառային պիկնիկների ժամանակ: Կրակի վրա խորոված բանջարեղենը շատ սիրված է: Յուրաքանչյուրն իր նախնտրած կերպով է պատրաստում, բայց կան հիմնական քայլեր, որոնք ավելի են նպաստում, որ խորվածը անկրկնելի համեղ լինի:

Ոմանք մատուցում են տաք վիճակում` կարագի կտորի հետ, մյուսները սառը վիճակում են նախընտրում` վրան լցնելով բուսական յուղ:

Ամեն դեպքում այս խավիարը, կամ աղցանը, անվանեք ինչպես ուզում եք, ունի աներևակայելի համ, որն ուղեկցում է մեզ ամառվա բոլոր ամիսներին:

Ցավոք, միշտ չէ, որ հաջողվում է բնության գրկում վայելել այս ուտեստը, այնպես որ եկեք պատրաստենք տանը: Դե ինչ, անցնենք գործի:

Խորոված.

Խորոված. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • 4 մեծ սմբուկ
  • 4 մեծ քաղցր պղպեղ
  • 1 կարմիր սոխ քաղցր
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 1 փոքր փունջ համեմ
  • 1 կիտրոնի հյութ
  • բուսական յուղ
  • աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ

Խորոված.

Խորոված.

Խորոված. Հայկական ամենաանուշ բանջարեղենային աղցանը

Խորոված. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

  1. Եթե ​​դուք պատրաստում եք բնության մեջ, ապա պետք է խորովել բանջարեղենը քանի դեռ ածուխները դեռ սկսել այրվում և բոցավառվում են բաց կրակով: Խորովել բանջարեղենը և պարբերաբար շրջելով, մինչև բոլոր կողմերից կեղևը լավ այրված լինի: Այս եղանակով պատրաստված բանջարեղենը դնել պլաստիկ տոպրակի մեջ, բերանը կապել և թողնել 10 րոպե:
  2. Եթե ​​տանն եք եփում, ուրեմն, միացրեք վառարանի բոլոր կետերը և սմբուկն ու պղպեղը ուղղակի դրեք գազի կրակի կամ էլեկտրական սալիկի վրա: Խորովել բանջարեղենը, մինչև կեղևը այրվի: Լավագույն տարբերակն է` բանջարեղենը ջեռոցում խորովելը, քանի որն այդպես տունը շատ ծուխ չի լցվում:
  3. Պատրաստված բանջարեղենն անմիջապես ընկղմել սառը, աղ արած ջրի մեջ:
  4. Մաքրել սմբուկի և պղպեղի կեղևը, հանել ցողունն ու սերմերը պղպեղից, պտղամիսը կտրատել խոշոր կտորներով և լցնել ամանի մեջ: Կարող եք վրան ավելացնել նաև թարմ, կամ խորոված լոլիկ, ըստ ճաշակի:
  5. Մանր կտրատել սոխը: Կանաչիների կոշտ ցողունները հեռացնել, թողնել միայն մատղաշ տերևները:  Մանրացնել սխտորը և կանաչիները դանակով, ավելացնել աղցանի ամանի պարունակությանը և ամեն ինչ լավ խառնել:
  6. Վերջում վրան քամել կիտրոնի հյութ, ցողել բուսական յուղով և մատուցել:

Խորոված.

Խորովածը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք