Խորոված սմբուկ. Ձեզ պետք չէ կրակ կամ վառարան: Միայն մի քանի կիլոգրամ սմբուկ, համեմունքներ և մեր առաջարկությունները:
Ձմռանը շատ ենք զգում բանջարեղենի և կանաչիների կարիք: Որպեսզի չզղջանք ավելի շատ բարիքներ պատրաստելու կորցրած հնարավորության համար, հարմար է ձեռքի տակ ունենալ սմբուկի խորոված:
Այս նախուտեստն առաջինն է անհետանում սեղանից, այնպես որ մի խնայեք բաղադրիչները: Բացի այդ, զարմանալիորեն հեշտ է պատրաստվում: Սմբուկները հեշտ են պահածոյացվում և հիանալի կերպով համադրվում են մսային ուտեստների հետ:
Խորոված սմբուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 3 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 200 մլ
_Սոխ 300 գ
_Սխտոր 1 հատ
_Մսի համեմունք 10-15 գ
_Սև պղպեղ 10 հատ
_Դափնու տերև 1-3 հատ
_Աղ 1.5 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Քացախ 70 մլ
_Ջուր 150 մլ
Խորոված սմբուկ. Պատրաստման եղանակը
_Կտրել սմբուկները մեծ շերտերով, ինչպես լուսանկարում: 20 րոպե թրջել դրանք աղ արած ջրի մեջ, որպեսզի դառնությունը դուրս գա:
_Թավան տաքացնել արևածաղկի ձեթով և սմբուկները տապակել խմբաքանակներով՝ մինչև ոսկե դարչնագույն:
Պատրաստեք մարինադը. Կաթսայի մեջ խառնել ջուրը, շաքարը, աղը, պղպեղի հատիկները, դափնու տերևը: Երբ խառնուրդը եռա, թողնել մի փոքր սառչի և լցնել քացախը:
_Կաթսայի հատակին դնել սմբուկի շերտ: Վրան մանրացված սխտոր և սոխի կիսաօղակներ:
_Մսի համեմունք ցանել (ավելի լավ է՝ խորովածի): Կրկնել այնքան, մինչև սմբուկը սպառվի:
_Մարինադը լցնել սմբուկների վրա և ծանրոց դնել: Թող դրանք մարինացվեն 12 ժամ, այնուհետև դասավորել ստերիլիզացված բանկաների մեջ՝ դրանց վրա լցնելով ստացված հյութը:
_Ստերիլիզացնել բանկաները կաթսայի մեջ և փակել դրանք:
Կարող եք սմբուկները տապակել մինչև դրանք մգանան. Այդպես ավելի լավ կլինի: Նուրբ սպունգանման միջուկը լավ կհագեցվի համեմունքներով, և հիանալի տեսք կունենա տաք ձմեռային աղցաններում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով ուտեստ