Տարատեսակ հավելումներով Խորտիկ պանիր շատ տնային տնտեսուհիներ են պատրաստում: Տնական պանիրն այլեւս ոչ ոքի չի զարմացնում։
Ես ձեզ առաջարկում եմ նախաճաշի սենդվիչների համար սամիթով խորտիկ պանրի բաղադրատոմս:
Խորտիկ պանիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ սամիթ 1 փունջ
_ յուղալի կաթ 1 լ
_ բնական մածուն կամ թթվասեր 200 գ
_ ձու 3 հատ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Խորտիկ պանիր. Պատրաստման եղանակը
_ Սամիթը լվանալ և չորացնել, դանակով մանր կտրատել։
_ Սամիթը լցնել կաթսայի մեջ լցված կաթի վրա, դնել կրակի վրա, մինչև տաքանա։
_ Մածունը կամ յուղալի թթվասերը խառնել ձվի, աղի և պղպեղի, պապրիկայի կամ պղպեղի խառնուրդին։ Զանգվածը հարել հարիչով մինչև հարթ լինի։
_ Մածնային զանգվածը լցնել տաք կաթի մեջ, խառնել և եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե։
_ Նայեք զանգվածի վիճակին՝ երբ շիճուկն արդեն առանձնացել է և պանրի փաթիլներ հայտնվեն, անջատեք կրակը, կափարիչով փակեք կաթսան և թողեք 10 րոպե։
_ Զանգվածը լցնել թանզիֆով ծածկված մաղի մեջ, վրան թանզիֆով ծածկել և ծանրոց դնել, որպեսզի շիճուկը լավ քամվի, իսկ պանիրը պնդանա։
Առավոտյան սենդվիչներով այսպիսի նուրբ, բուրավետ ու առողջարար պանիր ենք ուտելու։ Պանրի զանգվածին կարող եք ավելացնել ձեր ճաշակի ցանկացած կանաչի, անուշաբույր կանաչիներ և համեմունքներ, չոր բանջարեղեն։ Օրինակ՝ այն շատ համեղ է արևի տակ չորացրած լոլիկով և քաղցր պղպեղի շերտերով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ