Խուրմայով կաթ. Նրբահամ, երեկոյան ըմպելիք
Հանգստյան օրերին ես ու երեխաներս ավանդույթ ունենք. Քնելուց առաջ, մենք խոհանոցում, միասին պատրաստում ենք տաք, անուշաբույր կակաո: Շատերը պնդում են, որ հենց այս ըմպելիքն է, որ լավագույնս հանգստացնում է մարդուն և ընկղմում անհոգ և խոր քնի մեջ:
Վերջերս երեկոյան ըմպելիքի մեկ այլ տարբերակ էլ գտա՝ խուրմայի կաթ: Այն պատրաստվում է շատ արագ և ունի անհավատալի համ ու հոտ: Երեխաներս գնահատեցին դա, ես նույնպես հավանեցի, ուստի ձեզ նույնպես խորհուրդ եմ տալիս փորձել:
Խուրմայով կաթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խուրմա 10 հատ
- Կաթ 500 մլ
- Շաքար՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
Խուրմայով կաթ.Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ խուրման հոսող ջրի տակ և հեռացնել կորիզները:
- Դրանից հետո չորացրած մրգերի վրա լցնել կաթը, ավելացնել աղը, վանիլինը, շաքարավազը և եռացնել մարմանդ կրակի վրա:
- Եփել պտուղները մոտ 5-7 րոպե, մինչև կաթը դառնա բաց բեժ գույնի:
- Հեռացնել արմավները հեռացնել կրակից, թող մի քանի ժամ թրմվի և ամբողջովին սառչի:
- Այնուհետև կաթնային խառնուրդը, լցնել բլենդերի մեջ և հարել մինչև հարթ, միասեռ զանգված ստացվի:
Ըմպելիքը կարելի է պատրաստել ցանկացած եղանակի. Ձմռանը, տաք վիճակում, այն հիանալիորեն տաքացնում և հագեցնում է, իսկ ամռանը՝ սառչելիս, այն հիշեցնում է թեթևակի հալված պաղպաղակ: Այս ըմպելիքը լավ համադրվում է ցանկացած խմորեղենի և աղանդերի հետ, և կարող է նաև լինել անկախ ուտեստ: Պատրաստեք հաճույքով և կիսվեք ձեր ընկերների հետ այս անսովոր բաղադրատոմսով:
Խուրմայով կաթը պատրաստ է:
Հաճելի վայելք Ձեզ:
Տեսանյութ
Սմուզի. Նանա լայմ