Խրթխրթան կաղամբ օղիով. Ճիշտ կարդացիք, մեզ օղի է պետք այս բաղադրատոմսի համար:
Կաղամբի պատրաստման այս բաղադրատոմսով օղու փոքր քանակության շնորհիվ այն մնում է սպիտակ և խրթխրթան: Մի անհանգստացեք, ոչ մի ալկոհոլային համ չեք զգա, օղին նպաստելու է ընդամենը, որ թթու բանջարեղենն ունենա ուժեղ բույր,և հյութալի լինի:
Այս եղանակով պատրաստված կաղամբով ապուրը նույնպես գերազանց է: Համեղ և առողջարար: Ձեր սեղանի համար հաճելի համով կաղամբ պատրաստեք, որը թարմացնող նախուտեստ է:
Խրթխրթան կաղամբ օղիով. Բաղադրիչները.
- Սպիտակ կաղամբ — 1 կգ
- Միջին չափի գազար — 3 հատ
- Ջուր — 500 մլ
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Շաքար — 1 ճաշի գդալ
- Օղի — 2 ճաշի գդալ
- Դափնու տերև — 2 հատ
- Հատիկով սև պղպեղ — 5 հատ
Խրթխրթան կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
- Ցանկացած համեղ կաղամբի թթու սկսվում է դրանից` կտրատելուց: Մեծ դանակով պետք է խնամքով կտրել կաղամբի գլուխը երկար ու բարակ շերտերով:
- Լվացված և մաքրած գազարները քերել խոշոր քերիչով: Լավ խառնել բանջարեղենը և դրանք լցնել մեծ բանկայի մեջ՝ առանց ուժգին սեղմելու:
- Աղաջրի հերթն է: Դրա համար պետք է ջուրը եռացնել աղով, շաքարով, դափնու տերևով և պղպեղի հատիկներով:
- Պատրաստի աղաջուրը կաղամբի մեջ պետք է լցնել բարակ հոսքով, այնպես որ հեղուկը թափանցի բանկայի բոլոր անկյունները:
- Վերջում բանկայի վերևի մասում լցնել օղին և այն դնել մաքուր թասի մեջ: Այսպես պետք է թողնել 3 օր:
Եթե այդ ընթացքում թթվաջուրը թափվի բանկայից, կարող եք նորից ետ լցնել, այն շատ համեղ և օգտակար է, ափսոս է թափելը:
Խրթխրթան կաղամբն օղիով պատրաստ է, ընդամենը երեք օրում կունենաք ախորժելի և թարմ նախուտեստ:
Բարի ախորժակ: