Խրթխրթան կանաչ լոլիկ պահածոյացրեք, չէ՞ որ այն կարող է նույնքան համեղ լինել, որքան դասական կարմիր լոլիկի պահածոն:
Այս նախուտեստը կատարյալ է տարբեր կողմնակի ճաշատեսակների և խորտիկների համար:
Խրթխրթան կանաչ լոլիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Լոլիկ 1,7 կգ
_Աղ 6 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 150 գր
_Քացախ 2 — 4 թեյի գդալ
_Սխտոր 160 գր
_Համեմունքներ պահածոյացման համար
Խրթխրթան կանաչ լոլիկ. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնել կանաչ լոլիկներ, ամուր և չվնասված, որպեսզի մարինացնելու ժամանակ դրանք չփափկեն։
_Սխտորը վերցնել ըստ ճաշակի, կտրատել շերտերով:
_Լոլիկները լվանալ, ցողունը կտրել, տեղը մի կտոր սխտոր դնել։
_Ստերիլիզացնել բանկաները և լցնել կանաչին, համեմունքների տերևները, որոնք սովորաբար օգտագործում եք թթու դնելու համար։
_Լոլիկը լցնել բանկայի մեջ։
_Լցնել եռման ջուրը, ծածկել կափարիչով և թողնել 15 րոպե։
_Ջուրը ետ լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և նորից լցնել բանկայի մեջ, թողնել 15 րոպե։
_Քամել ջուրը, եռացնել աղով և շաքարով, եփել մեկ րոպե, լցնել քացախը և եռացնել ևս 0,5 րոպե։
_Մարինաջուրը լցնել բանկայի մեջ, փակել կափարիչով, շրջել տարան և փաթաթել։
_Պահել մառանում կամ նկուղում:
Ախորժակ բացող նախուտեստ խրթխրթան լոլիկը, հիանալի է ընթրիքի համար՝ կարտոֆիլի պյուրեով և բուրգերներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու