Խրթխրթան վարունգի թթու. Շատ պարզ, բայց շատ համեղ առանց ստերիլիզացման բաղադրատոմս: Այս եղանակով կստանաք կատարյալ և հավասարակշռված համով խրթխրթան, խորտիկ թթու վարունգ:
Կարող եք վստահորեն փակել դրանք մեծ բանկաների մեջ, քանի որ երկար չեն մնա սառնարանում, անմիջապես կուտեն։
Խրթխրթան վարունգի թթու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Մթերքների քանակը տրվում է 3 լիտրանոց բանկայի համար:
_ վարունգ
_ շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_ աղ 3 ճաշի գդալ
_ քացախ 4 ճաշի գդալ
_ կանաչների և համեմունքների դասական հավաքածու, սխտոր:
Խրթխրթան վարունգի թթու. Պատրաստման եղանակը
_ Ստերիլիզացնել բանկաները և կափարիչները:
_ Բանկայի մեջ լցնել սխտորը, կանաչիները, բուրավետ պղպեղը և ոլոռը։
_ Մաքուր լվացված վարունգը շարել բանկայի մեջ: Եթե դրանք հենց նոր են քաղվել, ապա միայն լվացեք, իսկ եթե վաղուց են պոկվել կամ շուկայում եք գնել, ողողեք, մի քանի ժամով թողեք սառը և մաքուր ջրի մեջ։
_Պոչերը կտրել ու դնել բանկաների մեջ։
_ Բանկաների մեջ լցնել եռացրած ջուրը։ Ծածկել կափարիչներով և թողնել 15 րոպե։
_ Քամել ջուրը և նորից լցնել եռման ջուր։ Թողնել 15 րոպե։
_ Կաթսայի մեջ դատարկել ջուրը, ավելացնել աղ, շաքարավազ, բերել եռման աստիճանի, եփել 1 րոպե։
_ Լցնել քացախը բանկաների մեջ և անմիջապես լցնել մարինադը, փակել կափարիչներով և թողնել սառչի:
_ Պահածոները պահել նկուղում և սենյակային ջերմաստիճանում։
Այս պահածոյի պատրաստումը կպահանջի նվազագույն ջանքեր, բայց արդյունքը ձեզ կուրախացնի ամբողջ ձմեռ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու