Ձմռանը Խրթխրթան վարունգի մարինադն այս բաղադրատոմսով ստացվում են այնքան համեղ ու փխրուն, որ երբ ձեր հյուրերը փորձեն դրանք, բոլորն անպայման կխնդրեն բաղադրատոմսը:
Գովեստների տարափից չշփոթվեք և հյուրերին փոխանցեք պատրաստման եղանակը: Վարունգի մարինադն իսկապես շատ համեղ է:
Բաղադրատոմսը 1 լիտր բանկայի համար.
Խրթխրթան վարունգի մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Վարունգ 600 — 650 գ
_Ջուր 500 մլ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 4 թեյի գդալ
_Քացախ 9% 3 ճաշի գդալ
_Սամիթի հովանոցներ 2-3 հատ
_Բալի տերևներ 2 հատ
_Կաղնու տերևներ (եթե կա ) 2 հատ
_Ծովաբողկի տերև
_Հաղարջի տերև 2 հատ
_Թարխուն
_Սխտոր 2 պճեղ
Խրթխրթան վարունգի մարինադ. Ինչպես պատրաստել
_Նախապես բանկաները լվանալ սոդայի լուծույթով, ապա հատակին լցնել շերտերով կտրատած սխտոր, սամիթի հովանոցներ, բալի տերևներ, ծովաբողկ տերևներ, թարխուն, կաղնու տերևներ, եթե առկա է:
_Թրջել վարունգները 2 ժամ սառը ջրի մեջ՝ նախապես կտրելով ծայրերը: Այնուհետև վարունգները բավականաչափ խիտ շարել բանկայի մեջ:
_Լցնել եռացրած ջուրը բանկաների մեջ, թող 10 րոպե մնա, իսկ հետո ջուրը ցամաքեցնել, կրկին եռացնել և նորից 10 րոպեով լցնել վարունգների վրա, ապա նորից քամել և եփել մարինադը:
_Մարինադը պատրաստելու համար ջրի մեջ ավելացնել աղ, շաքար, լցնել քացախը:
_Բանկաները մինչև պռունկը լցնել եռման մարինադով, փակել կափարիչներով, գլխիվայր շրջել, փաթաթել ծածկոցով և թողնել ամբողջությամբ սառչեն:
Խրթխրթան վարունգի մարինադը ձմռան համար պատրաստ է: Ձմռանը դա անփոխարիելի նախուտեստ կլինի, դուք չեք կարող պատկերացնել ավելի լավ տարբերակ, փորձեք պատրաստել և կհամոզվեք, որ հիանալի է ստացվում:
Բարի ախորժակ: