Թույլ աղած խրթխրթան վարունգները բանկայի մեջ պատրաստելու արդյունքը ձեզ կգոհացնի: Ինչու՞ հենց բանկայի մեջ, որովհետև այն ավելի հեշտ է պահվում սառնարանում:
Այս բաղադրատոմսի առանձնահատկությունն այն է, որ վարունգի թթվեցման համար ընդամենը մեկ գիշեր է պետք։ Կծու աղաջրի շնորհիվ դրանք չափավոր կծու են և շատ բուրավետ։ Բաղադրիչների նշված քանակից ստացվում է երկու հատ լիտրանոց բանկա։ Ես հազվադեպ եմ շատ պատրաստում, քանի որ երեկոյան միշտ կարելի է նոր խմբաքանակ նախապատրաստել։
Վարունգը լավագույնն է վերցնել փոքր չափը: Որպեսզի դրանք խրթխրթան լինեն, նախ պետք է 2-3 ժամ թրջել սառը ջրում։
Ամռանը ես օգտագործում եմ թարմ, իսկ ձմռանը՝ չորացրած սամիթ։ Ցանկալի է քարաղ վերցնել։
Խրթխրթան վարունգներ. Բաղադրիչներ
_Վարունգ 1 կգ
_Ջուր 1 լ
_Աղ 1,5 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Մանանեխի փոշի 1 ճաշի գդալ
_Բուրավետ պղպեղ 10 հատ
_Սամիթ 100 գ
_Սխտոր 1 հատ
_Դափնու տերև 4 հատ
_Քացախ 2 ճաշի գդալ
Խրթխրթան վարունգներ. Պատրաստման եղանակը
_Լվացած և նախապես թրջած վարունգի երկու եզրերը կտրեք ջրի մեջ։
_Մի փունջ սամիթը կտրատել 4-5 մասի։
_Սխտորը կտրատել շերտերով։
_Սամիթի և սխտորի կեսը շարել մաքուր, չոր բանկաների մեջ։ Այնուհետև վարունգի մի մասը դրեք բանկայի մեջ՝ ուղղահայաց և ամուր իրար վրա դնելով։
_Բանկայի մեջ ավելացնել կոտրտած դափնու տերևն ու պղպեղը, մնացած սամիթն ու սխտորը։
_Վերևում շարեք ավելի փոքր վարունգներ:
_Ջուրը խառնել աղի և շաքարի հետ, հասցնել եռման աստիճանի և անմիջապես հեռացնել կրակից։
_Բայց աղի ու շաքարի բյուրեղները պետք է ամբողջությամբ լուծված լինեն: Մեջը լցրեք քացախը, մանանեխը և լավ խառնել։
_Աղաջուրը լցնել բանկաների մեջ, ամուր փակել կափարիչները և թողնել մարինացվի ամբողջ գիշեր՝ տաք կտորի մեջ փաթաթած:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու