Խրթխրթան վարունգներ. Թույլ աղած համեղ նախուտեստ մի գիշերում

Խրթխրթան վարունգներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Թույլ աղած խրթխրթան վարունգները բանկայի մեջ պատրաստելու արդյունքը ձեզ կգոհացնի: Ինչու՞ հենց բանկայի մեջ, որովհետև այն ավելի հեշտ է պահվում սառնարանում:

Այս բաղադրատոմսի առանձնահատկությունն այն է, որ վարունգի թթվեցման համար ընդամենը մեկ գիշեր է պետք։ Կծու աղաջրի շնորհիվ դրանք չափավոր կծու են և շատ բուրավետ։ Բաղադրիչների նշված քանակից ստացվում է երկու հատ լիտրանոց բանկա։ Ես հազվադեպ եմ շատ պատրաստում, քանի որ երեկոյան միշտ կարելի է նոր խմբաքանակ նախապատրաստել։

Վարունգը լավագույնն է վերցնել փոքր չափը: Որպեսզի դրանք խրթխրթան լինեն, նախ պետք է 2-3 ժամ թրջել սառը ջրում։

Ամռանը ես օգտագործում եմ թարմ, իսկ ձմռանը՝ չորացրած սամիթ։ Ցանկալի է քարաղ վերցնել։

Խրթխրթան վարունգներ

Խրթխրթան վարունգներ. Բաղադրիչներ

_Վարունգ 1 կգ

_Ջուր 1 լ

_Աղ 1,5 ճաշի գդալ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Մանանեխի փոշի 1 ճաշի գդալ

_Բուրավետ պղպեղ 10 հատ

_Սամիթ 100 գ

_Սխտոր 1 հատ

_Դափնու տերև 4 հատ

_Քացախ 2 ճաշի գդալ

Խրթխրթան վարունգներ

Խրթխրթան վարունգներ

Խրթխրթան վարունգներ. Պատրաստման եղանակը

_Լվացած և նախապես թրջած վարունգի երկու եզրերը կտրեք ջրի մեջ։

_Մի փունջ սամիթը կտրատել 4-5 մասի։

_Սխտորը կտրատել շերտերով։

_Սամիթի և սխտորի կեսը շարել մաքուր, չոր բանկաների մեջ։ Այնուհետև վարունգի մի մասը դրեք բանկայի մեջ՝ ուղղահայաց և ամուր իրար վրա դնելով։

_Բանկայի մեջ ավելացնել կոտրտած դափնու տերևն ու պղպեղը, մնացած սամիթն ու սխտորը։

_Վերևում շարեք ավելի փոքր վարունգներ:

_Ջուրը խառնել աղի և շաքարի հետ, հասցնել եռման աստիճանի և անմիջապես հեռացնել կրակից։

_Բայց աղի ու շաքարի բյուրեղները պետք է ամբողջությամբ լուծված լինեն: Մեջը լցրեք քացախը, մանանեխը և լավ խառնել։

_Աղաջուրը լցնել բանկաների մեջ, ամուր փակել կափարիչները և թողնել մարինացվի ամբողջ գիշեր՝ տաք կտորի մեջ փաթաթած:

Խրթխրթան վարունգներ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խառը թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք