Ծաղկակաղամբ պանրով. Նուրբ ու համեղ ջեռեփուկ, որը ուժ ու եռանդ կտա ձեզ:
Այսօր մենք պատրաստելու ենք ջեռոցում թխած ծաղկակաղամբը պանրով: Այս թեթև և համեղ ուտեստը հարմար է որպես կողային ուտեստ, հատկապես գարնանը և ամռանը, երբ մարմնին անհրաժեշտ է թեթև և առողջ սնունդ: Մի քանի պարզ քայլեր են պետք որ ջեռոցում պատրաստենք քնքուշ ծաղկակաղամբ, որի վրա ախորժելիորեն հալվել է պանիրը:
Ծաղկակաղամբ պանրով. Բաղադրությունը.
- ծաղկակաղամբ — 700 գր
- սերուցք 15% — 500 մլ
- պանիր — 150 գր
- կարագ — 1 ճաշի գդալ
- ալյուր — 1 ճաշի գդալ
- աղ, պղպեղ
Ծաղկակաղամբ պանրով. Պատրաստման եղանակը
- Նախ անհրաժեշտ է ծաղկակաղամբը բաժանել ծաղկաբույլերի: Դրանից հետո այն աղ արած եռացած ջրի մեջ և եփել 8-10 րոպե:
- Այնուհետև հանել կաղամբը քամոցով: Եփած ծաղկակաղամբը պետք է մանրացնել ավելի փոքր ծաղկաբույլերով և դնել հրակայուն ձևամանի մեջ:
- Հաջորդը, պանիրը քերել մանր կտորներով (այդպես որ այն ավելի արագ կհալվի):
- Տապակի մեջ հալեցնել կարագը, դրան ալյուր ավելացնել և թեթև տապակել:
Այնուհետև սերուցքը լցնել տապակի մեջ և հասցնել եռման: - Սերուցքի եռալուց հետո ավելացնել պանիրը և մանրակրկիտ խառնել մինչև լավ հալվի:
- Լցնել ծաղկակաղամբի վրա այս սոուսը և դնել ջեռոցում, որը նախապես տաքացվել է մինչև 180 աստիճանի: Թխել 25-30 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ձևավորվի:
Ծաղկակաղամբը պանրով պատրաստ է: Նախքան ծաղկակաղամբը սեղանին մատուցելը, զարդարեք մանրացված կանաչիներով:
Բարի ախորժակ: