Ծիրանի և նարնջի ֆանտա. Համեղ մրգային ըմպելիք, որը վստահ կարելի է տալ երեխաներին:
Ձմռան համար հատապտուղների և մրգերի կոմպոտներ պետք է պատրաստվեն գոնե մի քանի բանկա: Ի վերջո, կոմպոտի բանկա բացելը շատ ավելի հեշտ է և արագ, քան այն պատրաստելը, օրինակ, սառեցված մրգերից: Այսօր մենք կպատմենք, թե որքան հեշտ է ձմռան համար ծիրանի և նարնջի ֆանտա պատրաստել:
Բաղադրիչների քանակը հաշվարկվում է մեկ երեք լիտրանոց բանայի համար: Բայց դուք կարող եք հանգիստ կերպով փոփոխել բաղադրիչները, քանի որ բաղադրատոմսը շատ պարզ է, և քաղցր գազավորված ըմպելիքների բոլոր սիրահարները կգնահատեն կոմպոտի համը:
Սա երեխաներին արհեստական հավելումներով ըմպելիքների փոխարինման լավագույն միջոցն է: Ձմռանը անուշահոտ կոմպոտը կդառնա արևոտ ամառվա պայծառ հիշեցում: Պատրաստեք և վայելեք այս բաղադրատոմսով ծիրանի և նարնջի ֆանտա ձմռանը:
Ծիրանի և նարնջի ֆանտա. Բաղադրիչները
- Ծիրան 500 գ
- Նարինջ 30 գ
- Շաքար 180 գ
- Ջուր 3 լ
Ծիրանի և նարնջի ֆանտա. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, պետք է պատրաստել բանկաները և ցանկացած հարմար եղանակով ստերիլիզացնել դրանք:
- Լվանալ ծիրանը մանրակրկիտ կերպով հոսող ջրի տակ և հեռացնել դրանց կտերը:
- 3 լիտր ջուրը հասցնել եռման:
- Մաքուր լվացված և ստերիլիզացված բանկան լցնել ծիրանով:
Կիտրոնը կամ նարինջը կտրել 5 մմ շերտերով: Ըստ ցանկության, կարող եք ավելացնել երկուսն էլ: - Եռացող ջրից ճաքելը կանխելու համար բանկայի տակ դանակ դրեք: Լցնել բանկան եռացող ջրով և ծածկեք: Սպասեք, որ բանկայի ջուրը սառչի:
- Այդ ջուրը սառչելուց հետո կրկին դատարկել կաթսայի մեջ, ավելացնել 180 գ շաքար և հասցնել եռման:
- Պատրաստված օշարակը լցնել բանկայի մեջ և փակել կափարիչը: Շրջել բանկաները գլխիվայր և փաթաթել դրանք ծածկոցով:
- Թող բանկաներն այս ձևով մնան, մինչև ամբողջովին սառչի, ապա պահեք զով տեղում:
Տնական ֆանտան ունենում է հարուստ նարնջագույն երանգ՝ հաճելի ցիտրուսային բույրով:
Ծիրանի և նարնջի ֆանտան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: