Ծովախեցգետնի աղցան. Անսովոր ու համեղ, նուրբ և հագեցնող նախուտեստը բոլոր հյուրերը կգովեն

Ծովախեցգետնի աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ծովախեցգետնի աղցան առաջին անգամ պատրաստել են Լյուդովիկոս XIV թագավորի համար: Այսինքն այս ուտեստի ծննդավայրը Ֆրանսիան է։ Թագավորը սիրում էր տարբեր նրբություններ, խեցգետինները բացառություն չէին։ Հետևաբար, հնարամիտ խոհարարները համադրում էին ծովախեցգետնի նուրբ միսը, հազարը, եգիպտացորենը և սոուսները:

Մեզ մոտ՝ 20-ականներին, աղցանի համար իսկական ծովախեցգետին գտնելը բարդ խնդիր էր։ Հետևաբար, այն փոխարինվեց ծովախեցգետնի ձողերով:

Եկեք խոսենք աղցանի բաղադրատոմսի տարբերակներից մեկի մասին:

Ծովախեցգետնի աղցան

Ծովախեցգետնի աղցան. Բաղադրիչները

_ ծովախեցգետնի ձողիկներ — 1 փաթեթ

_ սխտոր — 1 պճեղ

_ հավի ձու — 4 հատ

_ սամիթ — 1 փունջ

_ պանիր — 150 գ

_ աղ — մի պտղունց

_ մայոնեզ — ճաշի գդալ

Ծովախեցգետնի աղցան Ծովախեցգետնի աղցան

Ծովախեցգետնի աղցան. Պատրաստման եղանակը

_ Նախ պետք է ձվերը պինդ խաշել և հովացնել ջրի մեջ։

_ Ձողիկները մանր կտրատել և տեղափոխել աղցանի ամանի մեջ։

_ Մաքրված ձվերը կտրատել խորանարդիկներով, ավելացնել ձողիկների վրա։

_ Պանիրը քերիչով մանրացնել մեկ պճեղ սխտորի հետ, ավելացնել ձվերի և ծովախեցգետնի ձողերի վրա։

_ Մնում է կանաչիները մանրացնել, վրան շաղ տալ։ Աղցանին ավելացնել մայոնեզ, աղ և խառնել։

_Պատրաստի աղցանը մոտ 40 րոպե թողեք սառնարանում ներծծվեն բոլոր մթերքների հյութերը։

Ծովախեցգետնի աղցան

Արդյունքում ստացվում է համեղ աղցան, որը կարող եք համեմել տարբեր կանաչիներով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սիսեռով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք