Ծովախեցգետնի աղցան առաջին անգամ պատրաստել են Լյուդովիկոս XIV թագավորի համար: Այսինքն այս ուտեստի ծննդավայրը Ֆրանսիան է։ Թագավորը սիրում էր տարբեր նրբություններ, խեցգետինները բացառություն չէին։ Հետևաբար, հնարամիտ խոհարարները համադրում էին ծովախեցգետնի նուրբ միսը, հազարը, եգիպտացորենը և սոուսները:
Մեզ մոտ՝ 20-ականներին, աղցանի համար իսկական ծովախեցգետին գտնելը բարդ խնդիր էր։ Հետևաբար, այն փոխարինվեց ծովախեցգետնի ձողերով:
Եկեք խոսենք աղցանի բաղադրատոմսի տարբերակներից մեկի մասին:
Ծովախեցգետնի աղցան. Բաղադրիչները
_ ծովախեցգետնի ձողիկներ — 1 փաթեթ
_ սխտոր — 1 պճեղ
_ հավի ձու — 4 հատ
_ սամիթ — 1 փունջ
_ պանիր — 150 գ
_ աղ — մի պտղունց
_ մայոնեզ — ճաշի գդալ
Ծովախեցգետնի աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պետք է ձվերը պինդ խաշել և հովացնել ջրի մեջ։
_ Ձողիկները մանր կտրատել և տեղափոխել աղցանի ամանի մեջ։
_ Մաքրված ձվերը կտրատել խորանարդիկներով, ավելացնել ձողիկների վրա։
_ Պանիրը քերիչով մանրացնել մեկ պճեղ սխտորի հետ, ավելացնել ձվերի և ծովախեցգետնի ձողերի վրա։
_ Մնում է կանաչիները մանրացնել, վրան շաղ տալ։ Աղցանին ավելացնել մայոնեզ, աղ և խառնել։
_Պատրաստի աղցանը մոտ 40 րոպե թողեք սառնարանում ներծծվեն բոլոր մթերքների հյութերը։
Արդյունքում ստացվում է համեղ աղցան, որը կարող եք համեմել տարբեր կանաչիներով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիսեռով աղցան