Այս ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցանի համար մեզ պետք են նաև սունկ և երկու տեսակի պանիր։
Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ծովախեցգետնի ձողիկներ 300 գր
_Սունկ 400 գր
_Ձու 4 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Կոշտ պանիր 150 գր
_Հալած պանիր 100 գր
_Մայոնեզ և սամիթ
Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կոշտ պանիրն ու հալած պանիրը խոշոր քերիչով անցկացնել։
_Ծովախեցգետնի ձողիկները կտրատել փոքր կտորներով:
_Շամպինիոնները տապակել սոխի հետ միասին, մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա, մի քիչ աղ և պղպեղ անել։
_Աղցանը շերտերով հավաքել օղակի մեջ, յուրաքանչյուր շերտը մի փոքր սեղմել և մայոնեզով ցանց անել։
_Կալորիականությունը նվազեցնելու համար մայոնեզի փոխարեն կարելի է վերցնել մածուն, կամ հավասար չափաբաժիններով բնական մածուն և մայոնեզ խառնել։
Շերտերի ձևավորում
_Առաջին շերտը ծովախեցգետնի ձողիկներն են։
_Երկրորդ շերտը քերիչով քերած ձվերն են։
_Երրորդ շերտը սոխով սունկ է։
_Չորրորդ շերտը կոշտ պանիրն է և մայոնեզը։
_Աղցանը մի երկու ժամով դնել սառնարանում։
_Օղակը զգուշորեն հանել և վրան քերել հալած պանիրը: Որպեսզի պանիրը հեշտությամբ քերվի և չկպչի քերիչին, այն պահեք սառցախցիկում 40-60 րոպե։
_Վերջում աղցանը զարդարել մանր կտրատած կանաչիներով և մատուցել։
Սունկը կարելի է վերցնել մարինացված կամ խաշած վիճակում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր Աղցան պարզ և արագ վիտամիններ