Ծովախեցգետնի ձողիկներով պաշտետ. Համեղ ձկնամթերքի կիրառման հետաքրքիր տարբերակ:
Պաշտետները համարվում են սովորական ընտանիքի սեղանի ոչ ամենատարածված ուտեստը։
Այս նախուտեստը հորինվել է 1594 թվականին Հենրի IV թագավորի համար։ Այս մսային զանգվածի բաղադրությունը ներառում էր մսի բաղադրիչների լայն տեսականի՝ խոզի մսից մինչև ֆուա գրա:
Հետագայում այս նրբագեղությունը սկսեց ձեռք բերել ժողովրդականություն: Այնուհետև տարբեր ձեռնարկություններ սկսեցին զբաղվել պաշտետների արտադրությամբ՝ մշակելով այս ուտեստի նոր համեր։
Լավ պաշտետ պատրաստելու համար արժե ինքնուրույն ջանք թափել։ Մենք ձեզ ցույց կտանք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել համեղ տնական խեցգետնի ձողիկներ:
Ծովախեցգետնի ձողիկներով պաշտետ. Բաղադրիչները
_ հաց — 7 շերտ
_ սխտոր — մի պճեղ
_ ծովախեցգետնի ձողիկներ — 250 գ
_ սոխ — 1 հատ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ թթվասեր — 2 ճաշի գդալ
_ աղ — ըստ ճաշակի
Ծովախեցգետնի ձողիկներով պաշտետ. Պատրաստման եղանակը
_ Պինդ խաշել ձվերը և թողնել սառը ջրի մեջ։ Խեցգետնի ձողիկներն ու կեղևավորված ձվերը սոխով կտրատել մեծ խորանարդիկներով:
_ Կտրած բաղադրիչները տեղափոխել բլենդերի մեջ և հնարավորինս մանրացնել։
_ Զանգվածին ավելացնել թթվասերը, շարունակել հարել։
_ Այնուհետև աղ անել զանգվածին, սխտորը մանրացնել քերիչով, խառնել բոլոր մթերքներին։
_ Ստացված պաշտետը կարող եք քսել հացի կտորների վրա։
Ցանկության դեպքում պաշտետին կարելի է ավելացնել կտրատած սամիթ։ Այն հրաշալիորեն լավ փոխարինում է խանութից գնված պաշտետներին, քանի որ հստակ գիտեք, թե ինչ բաղադրիչներից է պատրաստված մատուցվող քսուկը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հումուս և թահին