Ամենօրյա ընթրիքի համար կարող եք պատրաստել ծովատառեխով աղցան։
Այն բանից հետո, երբ մարդիկ սովորեցին, թե ինչպես ճիշտ մշակել ծովատառեխը, այս ձուկը վերջապես կորցրեց իր չքավորների բաժին լինելու կարգավիճակը: Բան այն է, որ մինչև 15-րդ դարը այս ծովամթերքը սպառվում էր միայն աղքատների կողմից:
Ծովատառեխն անդուր էր համով ու հոտով։ Սակայն ծովատառեխի հեղափոխությունից հետո այն դարձավ թագավորական սեղանի ուտեստներից մեկը։
Ծովատառեխով աղցան. Բաղադրիչները
_ ծովատառեխ — 1/2 հատ
_ սամիթ — մի փունջ
_ չինական կաղամբ — 100 գ
_ պահածոյացված ոլոռ — 150 գ
_ ձիթապտղի յուղ — 1 ճաշի գդալ
_ սոխ — 1/2 հատ
_ հավի ձու — 2 հատ
Ծովատառեխով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Ծովատառեխի միսը պետք է մաքրել ներքին օրգանների, ոսկորների և կաշվի մնացորդներից:
_ Դրանից հետո ձուկը մանր կտրատել, չինական կաղամբն ու սամիթը նույնպես բավական մանր կտրատել։
_ Սոխը պետք է կտրել բարակ կես օղակներով: Մեկ աղցանամանի մեջ միացնել սոխը ձկան, սամիթի և կաղամբի հետ։
_ Լցնել պահածոյացված ոլոռը բաղադրիչների ընդհանուր քանակին:
_ Նախապես պինդ խաշած հավի ձվերը նույնպես կտրատել փոքր քառակուսիներով և լցնել աղցանի մեջ:
_ Աղցանը համեմել ձիթապտղի յուղով, մանրակրկիտ խառնել։
Ծովատառեխով աղցանը պատրաստ է, այն հագեցած է օգտակար վիտամիններով և հանքանյութերով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ աղցան բրոկոլիով