Ծույլ լեչո առանց քացախի, յուղի և կիտրոնաթթվի, որը ստացվում է, որ մի քիչ քաղցրահամ, քնքուշ: Ամենից կարևոր է այն, որ այն պատրաստելու ենք առանց քացախի, յուղի և թթվի:
Ցանկության դեպքում, եթե ձեզ դուր է գալիս մի փոքր ավելի կծու, ավելացնել կծու պղպեղ կամ ավելի շատ սխտոր:
Այս չափերով կծվությունը կարծում ենք ամենահարմարն է, որովհետև ավելի կծու համ վայելելու համար կարելի է ուղղակի բացել աջիկայի բանկան:
Ծույլ լեչո. Բաղադրիչներ
- լոլիկ 3 կգ
- բուլղարական պղպեղ 1 կգ
- սխտորի խոշոր պճեղներ 10 հատ
- աղ 1 ճաշի գդալ
- շաքար 1 բաժակ (եթե լոլիկը քաղցր է, ավելացրեք ավելի քիչ շաքար):
Ծույլ լեչո. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Մաքրել պղպեղի սերմերը և կտրատել շերտերով:
- Կտրատել լոլիկը, ինչպես հարմար եք գտնում, ձևը կարևոր չէ:
- Մանրացնել սխտորը, պետք չէ աղալ մսաղացով, այլ ընդամենը մանր կտրատել:
- Լոլիկները կաթսայի մեջ լցնել, բերել եռման և եփել 10 րոպե:
- 10 րոպե հետո ավելացնել պղպեղը, սխտորը և աղը:
- Շարունակել եփել 20 րոպե, ապա ավելացնել շաքարավազը, խառնել և եփել ևս 7-8 րոպե:
- Տաք լեչոն պետք է լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և կափարիչներով ամուր փակել:
Շրջել բանկաները գլխի վրա և թող սառչի: Կարիք չկա տաք շորով փաթաթելու:
Լեչոն կարելի է պահել սենյակային ջերմաստիճանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարմիր պղպեղ պատրաստելու եղանակը