Ծույլ լեչո առանց քացախի, յուղի և կիտրոնաթթվի

Ծույլ լեչո ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ծույլ լեչո առանց քացախի, յուղի և կիտրոնաթթվի, որը ստացվում է, որ մի քիչ քաղցրահամ, քնքուշ: Ամենից կարևոր է այն, որ այն պատրաստելու ենք առանց քացախի, յուղի և թթվի:

Ցանկության դեպքում, եթե ​​ձեզ դուր է գալիս մի փոքր ավելի կծու, ավելացնել կծու պղպեղ կամ ավելի շատ սխտոր:

Այս չափերով կծվությունը կարծում ենք ամենահարմարն է, որովհետև ավելի կծու համ վայելելու համար կարելի է ուղղակի բացել աջիկայի բանկան:

Ծույլ լեչո

Ծույլ լեչո. Բաղադրիչներ

  • լոլիկ 3 կգ
  • բուլղարական պղպեղ 1 կգ
  • սխտորի խոշոր պճեղներ 10 հատ
  • աղ 1 ճաշի գդալ
  • շաքար 1 բաժակ (եթե լոլիկը քաղցր է, ավելացրեք ավելի քիչ շաքար):

 

 

Ծույլ լեչո

Ծույլ լեչո. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Մաքրել պղպեղի սերմերը և կտրատել շերտերով:
  2. Կտրատել լոլիկը, ինչպես հարմար եք գտնում, ձևը կարևոր չէ:
  3. Մանրացնել սխտորը, պետք չէ աղալ մսաղացով, այլ ընդամենը մանր կտրատել:
  4. Լոլիկները կաթսայի մեջ լցնել, բերել եռման և եփել 10 րոպե:
  5. 10 րոպե հետո ավելացնել պղպեղը, սխտորը և աղը:
  6. Շարունակել եփել 20 րոպե, ապա ավելացնել շաքարավազը, խառնել և եփել ևս 7-8 րոպե:
  7. Տաք լեչոն պետք է լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և կափարիչներով ամուր փակել:

Ծույլ լեչո առանց քացախի, յուղի և կիտրոնաթթվի

Շրջել բանկաները գլխի վրա և թող սառչի: Կարիք չկա տաք շորով փաթաթելու:

Լեչոն կարելի է պահել սենյակային ջերմաստիճանում:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարմիր պղպեղ պատրաստելու  եղանակը

Խնդրում ենք Գնահատեք