Պատրաստեք Կաղամբի տերևների պահածո: Սա մսով և պասուց տոլմա փաթաթելու հիանալի պատրաստուկ է:
Աներևակայելի հարմար է: Նման տերևներից մեկ-երկու բանկա փակելով՝ ժամանակ չեք վատնի կաղամբը խաշելու վրա։ Հետևաբար, տոլմայի պատրաստումը կվերածվի շատ արագ գործընթացի։
Այս բաղադրիչներից հնարավոր կլինի փակել կաղամբի տերևներով 2 լիտրանոց բանկա։ Գլխի փոքր տերևներով մնացած հատվածը պետք չէ դեն նետել։ Կտրատեք այն և սառեցրեք: Այսպիսով, դուք կստանաք հիանալի հավելում կարկանդակների կամ բիգոսների համար:
Կաղամբի տերևների պահածո. Բաղադրիչներ
_ Սպիտակ կաղամբ 1 գլուխ
_ Աղ 2 ճաշի գդալ
_ Դափնու տերև 3 հատ
_ Սև պղպեղ 5 հատ
Կաղամբի տերևների պահածո. Պատրաստման եղանակը
_ Լցնել ջուրը մեծ կաթսայի մեջ, հասցնել եռման աստիճանի։
_ Կաղամբի գլուխը մաքրել վերևի տերևներից։ Մի քանի վայրկյանով դնել եռման ջրի մեջ։
_ Ցողունի մեջ խրված պատառաքաղի օգնությամբ կաղամբը հանել ջրից։ Հանել 3 թերթ:
_ Այնուհետև նորից կաղամբի գլուխը ընկղմել եռման ջրի մեջ։ Հանել ևս 2-3 թերթ:
_ Կրկնել նույն քայլերը, մինչև տերևները վերջանան:
_ Թող կաղամբի տերևները սառչի։
_ Հետո դանակով կտրել թերթիկի վրայի կոշտ մասը և լցոնած կաղամբի նման ծալել։
_ Նույնը անում ենք մնացած տերևների հետ։
_ Ծալված տերևները դնել բանկայի մեջ՝ լավ սեղմելով։ Ավելացնել դափնու տերև, սև պղպեղ և աղ։
_ Ջուրը, որում կաղամբը խաշվել է, նորից բերեք եռման աստիճանի։ Լցնել այն բանկաների մեջ։ Վերևից սեղմեք բահիկով՝ օդը հանելու համար։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ջուր:
Բանկաները փակել կապրոնե կափարիչով։ Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մեկ օր։ Այնուհետև դասավորել զով տեղում (սառնարան կամ նկուղ):
Մեկ ամսից կաղամբի տերևները պատրաստ կլինեն։ Սառը տեղում կարող եք մի քանի ամիս պահել։ Պարզապես հիշեք, որ կաղամբի տերևները աղած են: Ահա թե ինչու, նախքան դրանց հետ աշխատելը, շատ զգույշ եղեք աղ ավելացնելիս կամ ողողեք տերևները: