Հաճախ պատրաստում եմ Կաղամբով աղցան վարունգով և ձվով:
Առաջին հայացքից նախուտեստը սովորական, նույնիսկ տրիվիալ է թվում։ Բայց բաղադրատոմսի մի փոքր կատարելագործումը կարող է ծանոթ աղցանը վերածել բոլորովին նոր ուտեստի:
Ամբողջ հնարքը հատուկ սոուսի մեջ է, որը բաղկացած է թթվասերից, ձվի դեղնուցից և մանանեխից։ Եթե օգտագործում եք հին կաղամբ, ապա կտրատելուց հետո անպայման տրորեք այն ձեռքերով: Այսպիսով, այն կդառնա ավելի փափուկ և հյութ կարտազատի:
Կաղամբով աղցան վարունգով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Սպիտակ կաղամբ 400 գ
_Վարունգ 1 — 2 հատ
_Ձու 4 հատ
_Սամիթ 0,5 փունջ
_Մաղադանոս 0,5 փունջ
_Աղ 0,3 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 3 ճաշի գդալ
_Մանանեխ 1 թեյի գդալ
Կաղամբով աղցան վարունգով. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը կտրատել և լցնել խորը ամանի մեջ։
_Մեծ վարունգը շերտերով կտրատել, կանաչիները մանր կտրատել։
_Պատրաստի բաղադրիչներն ավելացնել կաղամբին։
_Ձվերը պինդ եփել և թող սառչի։ Այնուհետև կեղևը հանել և սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից։
_Սպիտակուցները բարակ շերտերով կտրատել և ավելացնել բանջարեղենին։
_Դեղնուցները պատառաքաղով տրորել, աղ անել։ Վրան լցնել արևածաղկի ձեթը և խառնել։
_Ավելացնել թթվասեր և մանանեխ, հարել սոուսը մինչև հարթվի:
_Պատրաստի սոուսը լցնել աղցանի վրա և լավ խառնել, որպեսզի ամբողջը հավասարաչափ բաշխվի։
Մատուցել անմիջապես։
Խրթխրթան բանջարեղենի աղցանը հիանալի ամառային ճաշ կամ լավ հավելում կլինի մսի ու կարտոֆիլի համար։ Անպայման փորձեք այս խորտիկի նոր տարբերակը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան