Թթու կաղամբի փոխարեն ձմռան համար կաղամբով աղցան պատրաստեք։
Բաղադրատոմսը պարզ է, բայց նախուտեստը շատ ավելի հետաքրքիր է։
Նախուտեստը մնում է խրթխրթան մի ամբողջ տարի, իսկ ժամանակի ընթացքում նրա համը միայն հարստանում է։ Խորհուրդ եմ տալիս փորձել այնքան ժամանակ, մինչև շուկայում երիտասարդ կաղամբը չվերջանա:
Այս ուտեստի համար նախապես պատրաստեք ամանը, որի մեջ բանջարեղենը կխառնեք։ Անհրաժեշտ է մանրակրկիտ լվանալ տարան: Թեև պարտադիր չէ մանրէազերծել, սակայն պետք է սոդայով լվանալ բանկաներն ու կափարիչները։
Բաղադրիչների հավաքածուն կարելի է լրացնել անուշաբույր կանաչիներով կամ սիրած համեմունքներով:
Կաղամբով աղցան. Բաղադրիչներ
_Սպիտակ կաղամբ 5 կգ
_Սոխ 1 կգ
_Բուլղարական պղպեղ 1 կգ
_Գազար 1 կգ
_Աղ 4 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 350 գ
_Քացախ 0,5 լ
_Արևածաղկի ձեթ 0,5 լ
Կաղամբով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Հեռացրեք կաղամբի կոթունները։
_Մանր կտրատել կաղամբը։
_Գազարը քերել միջին քերիչով, իսկ սոխը՝ բարակ կիսօղակներով կտրատել։
_Քաղցր պղպեղը մաքրել, կտրատել բարակ շերտերով։
_Պատրաստի բանջարեղենը լցնել ամանի մեջ։ Դրանց վրա ավելացնել աղ և սև աղացած պղպեղ։ Կարող եք ավելացնել չիլի պղպեղ։
_Ավելացնել շաքարավազը, քացախը և ձեթը։
_Զգուշորեն խառնել բանջարեղենը, որպեսզի կաղամբը ժամանակից շուտ չթողնի հյութը։
_Աղցանը դասավորել բանկաների մեջ, սեղմել փայտե թիակով։
_Փակեք բանկաները և իջեցրեք նկուղ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաղամբով աղցան