Կաղամբով և դդումով թթու. Նախկինում փորձե՞լ եք այս աղցանը: Եթե ոչ, ապա դա պետք է շտապ անել: Թթու կաղամբը դդումով ուղղակի հրաշալի բան է:
Ստացվում է շատ անուշաբույր, մի փոքր քաղցր: Համն այլ է, քան գազարով տարբերակի դեպքում: Մատուցելիս վրան շաղ տալ չամանի սերմեր:
Կաղամբով և դդումով թթու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակ կաղամբ 1 կգ
_Դդում 200 գրամ
_Աղ 50 գրամ
_Աղացած կարմիր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Կաղամբով և դդումով թթու. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել, լվանալ և կտրատել կաղամբը:
_Մաքրել դդումը, քերել խոշոր քերիչով:
_Կաղամբը և դդումը լցնել կաթսայի մեջ, խառնել աղով և պղպեղով:
_Կաղամբի ամբողջական տերևները դնել վրան, այնուհետև թանզիֆ և որևէ ծանրոց:
_Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, 2 օր հետո պատառաքաղով մի քանի տեղ ծակել կաղամբի թերթիկները:
_10-12 օր հետո (18-22 ° C ջերմաստիճանում) խմորման գործընթացը կավարտվի, կաղամբով տարան պետք է զով տեղում դրվի (պահպանման օպտիմալ ջերմաստիճանը 0 ° C է):
Թող ձեր թթու կաղամբը լինի ամենահամեղը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու