Կանաչ լոլիկը վրացական եղանակով. Անպայման ունեցեք այս համեղ պահածոյի մի քանի բանկա:
Վրացական եղանակով լոլիկը դառնում է շատ համեղ, բուրավետ, փափուկ: Պատրաստման գործընթացը շատ պարզ և հեշտ է: Անպայման փորձեք, և այս բաղադրատոմսը կդառնա ձեր խոհարարական գրքույկի հաճախ բացվող էջերից մեկը:
Վրացական խոհանոցի սիրահարների համար այս բաղադրատոմսը իսկական գտածո է: Այս լոլիկից ավելի համեղ լոլիկ՝ հաստատ չեք համտեսել:
Կանաչ լոլիկը վրացական եղանակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Լոլիկ 1,5 կգ
_Բուլղարական պղպեղ 400 գ
_Սոխ 3 հատ
_Սխտոր 80 գ
_Կծու պղպեղ 1 հատ
_Կանաչիներ
_Համեմի սերմ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ 1/3 թեյի գդալ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_Քացախ 6% 150 մլ (9% 100 մլ);
_Բուսական յուղ 100 մլ
Կանաչ լոլիկը վրացական եղանակով. Պատրաստման եղանակը
_Սկզբի համար խոշոր լոլիկները կտրել շերտերով, փոքրերը մեջտեղից կտրել:
_Բլենդերի ամանի մեջ լցնել պղպեղ, սխտոր և կծու պղպեղ: Լավ մանրացնել ամեն ինչ, ապա ավելացնել կանաչիները:
_Կտրել սոխը կես օղակներով, ավելացնել այն լոլիկին, ավելացնել պատրաստի հարած զանգվածը, ապա ավելացնել աղացած համեմի սերմ, սև պղպեղ, աղ, շաքար, նաև լցնել քացախը և բուսական յուղը:
_Մանրակրկիտ խառնեք և թող մնա 2-3 ժամ: Լոլիկը մաքուր բանկաների մեջ լցնելուց հետո արտազատված հյութը լցնել վրան:
_Մենք պահածոյի բանկաները դնել կաթսայի մեջ, որի հատակը ծածկված է սրբիչով, ջուրը լցնել մինչև բանկաների ուսերը, ծածկել կափարիչներով և մանրէազերծել 35 րոպե եռալուց հետո:
_Դրանից հետո բանկաները հանել, փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր, փաթաթել և թողնել մինչև ամբողջովին հովանա:
Կանաչ լոլիկը վրացական եղանակով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: